Els veïns de les Preses obtenen llenya gratis del boscos de Xenacs

Comparteix-ho amb els teus amics:

La recollida de la llenya es farà aquest proper dissabte al matí a la zona industrial de les Preses. Els veïns i veïnes adquireixen la llenya de manera gratuïta.

Durant aquests els darrers vuit mesos, s’han anat realitzant treballs forestals a la forest de Múrria coneguda per tots com la muntanya de Xenacs. Han consistit en una aclarida silvícola de millora i una estassada del sotabosc en les zones pròximes al restaurant i a l’extrem nord del camí dels bous. A més a més d’aquests treballs de millora també s’està realitzant un aprofitament forestal de la pineda de pi roig. Motiu pel qual s’ha obert una pista de desembosc de la fusta.

La pista ha permès que també s’hagin pogut extreure les llenyes d’alzina resultants dels treballs de millora i poder-les oferir als veïns del poble.

L’objectiu dels treballs silvícoles és la millora de l’entorn forestal de l’àrea recreativa, disminuint la quantitat de sotabosc present i reduint la competència entre els arbres millorant així l’estructura general del bosc i la vitalitat dels arbres que es queden i fent-los més resistents a les possibles pertorbacions naturals com incendis, ventades, nevades…Tot això d’acord amb els criteris de conservació indicats pel PNZVG.

Aquest objectiu de retruc porta tot un seguint de beneficies com: millorar la qualitat del paisatge de l’espai en general, obtenir productes naturals, incrementar la fixació de CO2 del bosc i la utilització de combustibles verds (llenya) que contribueixen a la disminució de les emissions de CO2 a l’atmosfera provinents de combustibles fòssils, entre d’altres.

Els treballs de millora s’han subvencionat amb les ajudes de la convocatòria de Gestió Forestal Sostenible del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Es va demanar als veïns i veïnes que volguessin podien sol•licitar recollir llenya, en aquesta convocatòria hi ha hagut setanta-quatre peticions, i no hi hagut llenya per a tothom, els criteris principals que s’han seguit per donar aquesta llenya de forma gratuïta ha estat per a les famílies en més necessitat i tot seguit per a gent gran.