Els veïns de les Preses rebutgen la construcció de rotondes per alleugerir el transit

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els veïns de les Preses no veuen gaire clar la construcció de rotondes a l’entrada i sortida del poble sigui d’ajuda per alleugerir el transit a la zona

A l’acta públic celebrat el passat dijous organitzat per l’Ajuntament de les Preses per exposar l’estat dels treballs pel traçat Vic-Olot tant pel que afecta la Variant com a la possible construcció de dues rotondes per alleugerir teòricament el trànsit per la carretera C-152 es va arribar a unes conclusions que van ser absolutament majoritàries pel que fa als desitjos dels ciutadans-vilatans del municipi.

A l’acte públic els pressencs assistents van manifestar un desig enorme de construcció del traçat de la Variant i amb una urgència absoluta i tan immediata com sigui possible per eliminar tan aviat com es pugui la gran intensitat de trànsit pel nucli urbà del municipi.

Es va rebutjar de forma rotunda la construcció de rotondes a l’entrada i sortida del municipi, tal com proposaven alguns tècnics i el mateix Ajuntament, ja que es considerava que les rotondes no eren necessàries per les raons que, ni alleugerien el trànsit ans al contrari l’incrementarien, farien molt incòmode la vida dels vilatans propers a la zona de rotondes (ja que es volen fer en una zona residencial) i seria l’excusa de la Generalitat per endarrerir el traçat de la Variant.

Els assistents a l’acte van manifestar el desig de continuar mantenint la situació actual de caos circulatori però amb la petició manifesta que totes les energies del Consistori i possibles despeses pressupostàries de l’Administració anessin destinades al traçat de la Variant. Van reclamar el compromís de l’Alcalde de no portar a terme la construcció de les rotondes i van rebutjar contundentment que s’intentés solucionar l’enorme aglomeració de vehicles i les cues que molt habitualment es produeixen a costa del benestar dels vilatans.

L’alcalde va rebre la petició dels assistents a l’acte i va manifestar el compromís d’analitzar aquest rebuig valorant la situació juntament tot el Consistori.

Cal dir que tothom estava molt preocupat pel malestar que produiria i la poca eficàcia que comportaria la construcció d’una rotonda propera a una zona residencial augmentant el malestar que ja presenta el gran embús constant de trànsit, i sense resoldre la problemàtica. Ningú hi observava cap benefici pels vilatans i tampoc pels vehicles de pas.

Tot i el convenciment per part dels assistents de la nul·la disponibilitat pressupostària de l’Administració s’insistia en la urgent necessitat de la construcció de la Variant de les Preses.

RELACIONAT:

Vídeo: Acord entre alcaldes per al traçat de la variant de Les Preses a finals d’any

VÍDEO: Organitzacions empresarials gironines reclamen la necessitat de la variant d’Olot