En estat crític l’home que s’ha llençat a la zona dels lleons al Zoo de Barcelona

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’home que aquest diumenge al migdia s’ha llençat a la zona dels lleons del Zoo de Barcelona està ingressat a la UCI de la Vall d’Hebron en estat crític, segons han informat fonts hospitalàries. El visitant, vestit de camuflatge, ha estat atacat pels felins cap a les dotze i pocs minuts del migdia. Segons ha informat l’ajuntament, l’home ha saltat les tanques de protecció de la zona dels tigres i lleons i s’ha llençat al fossar. Alguns testimonis han explicat que la víctima ha estat atacada per algun dels felins que, fins i tot, l’han arrossegat fins a un túnel de serveis. Responsables del Zoo i efectius dels Bombers de Barcelona, la Guàrdia Urbana i dels Mossos han pogut entrar i rescatar l’home.

BATALLER, JORDI - ACN Una lleona menjant-se la motxilla de l'home que s'ha llençat al fossar del Zoo de Barcelona
BATALLER, JORDI – ACN Una lleona menjant-se la motxilla de l’home que s’ha llençat al fossar del Zoo de Barcelona

La policia ha establert un cordó d’uns 50 metres i part de les instal·lacions estan tancades provisionalment. El director general de serveis municipals de Barcelona, Ignasi Armengol, ha explicat que l’home “molt ràpidament” i d’entrada ha estat atacat per dos dels tres animals que hi havia a les instal·lacions. De fet, des d’un bon principi quan les lleones s’han adonat de la presència de l’home l’han anat a buscar i l’han fet caure al fossar. L’home s’ha acostat a l’espai per les tanques de les instal·lacions fent equilibris fins a tocar a la rocalla on hi ha els felins, moment en què l’han fet caure.

Segons l’ajuntament de Barcelona, es tracta d’un home d’uns 45 anys i de nacionalitat espanyola i que pel que han vist testimonis presencials duia vestimenta militar. Una vegada dins del recinte, dues lleones i un lleó han atacat l’home i l’han arrossegat fins a l’interior d’un túnel de servei. Fonts policials han confirmat que es tracta de la mateixa persona que l’Onze de Setembre va cremar una estelada davant del monument de Rafael Casanova vestit de militar i que després se’l va detenir a finals de novembre per desordre públic en haver-se penjat de la façana de la Pedrera amb pancartes que vinculaven l’avortament al nazisme.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat tres dotacions de Bombers de Barcelona, a més d’efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra que, amb l’ajuda de mànegues d’aigua i juntament amb els tècnics del Zoo de Barcelona, han procedit a realitzar les tasques de rescat.

Finalment, a les 12:45 hores s’ha pogut treure l’home de dins del recinte. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), l’ha atès in situ i l’ha traslladat en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebrón.