Ensenyament visitarà l’escola de Lliurona per estudiar-ne la situació i la necessitat de construir una escola d’obra després de 28 anys en barracons

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ensenyament visitarà l’escola de Lliurona per estudiar-ne la situació i la necessitat de construir una escola d’obra després de 28 anys en barracons

El passat dimarts 12 de gener, va tenir lloc una reunió amb ensenyament, per avançar en relació el futur de l’escola de lliurona. El departament d’ensenyament ha pres el compromís de fer una visita a la població de l’Alta Garrotxa per veure sobre el terreny les possibilitats de la ubicació del nou edifici l’escola.

Reunits telemàticament Martí Fonalleres, responsable del Serveis territorials d’ensenyament de Girona, l’alcalde d’Albanyà, Joan Fàbregas i Francesc Canalies, representant del Consorci de l’Alta Garrotxa, juntament amb Pilar Ricart, directora de l’escola i representants de l’Ampa i de l’Associació de Veïns de Lliurona, coincideixen amb la necessitat d’encarar el futur de l’actual escola de lliurona des de ja mateix.

La principal problemàtica que es troba el futur d’aquest centre educatiu és que el 2022 finalitza la cessió dels terrenys on es troben situats els barracons de l’actual escola.

L’ajuntament ja disposa d’uns terrenys per a la ubicació de la nova escola. Ara és el moment d’iniciar, juntament amb el departament d’ensenyament i d’urbanisme, una nova ubicació i donar forma a la nova escola d’aquesta població, que des dels seus inicis es veu fent classes amb barracons.

L’escola de Lliurona, amb més de 30 anys d’història, és una escola pública rural i de muntanya amb unes característiques úniques a Catalunya.

L’escola enguany compta amb 16 infants matriculats repartits en dos grups-classe (infantil i primària). La comissió de l’escola nova de lliurona formada per representants l’ajuntament, la direcció i mestres de l’escola, el consorci de l’Alta Garrotxa, l’Ampa i l’Associació de Veïns de Lliurona reforcen la importància de l’escola en un indret com Lliurona no només per la funció educativa que representa pels 15 infants matriculats sinó per la funció de mantenir viu un espai de muntanya, donant forma un paisatge únic a Catalunya com és l’Alta Garrotxa.

Amb la visita dels representants del departament d’ensenyament i urbanisme a finals de mes, es pretén posar fil i agulla al futur de l’escola.