Entrada conjunta per visitar la Catedral de Girona, Sant Feliu i el Museu d’Art per 10 euros

Tania Tapia El conseller de Cultura, Santi Vila, amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo.
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Cultura i el bisbat uneixen esforços per impulsar el relat de la Girona Episcopal i captar nous públics

El Departament de Cultura i el Bisbat de Girona han impulsat una entrada conjunta per visitar la Catedral, la basílica de Sant Feliu i el Museu d’Art per 10 euros. L’objectiu és fer més extensa la visita pel patrimoni de la ciutat i rellançar el relat de la Girona Episcopal. Fins ara, l’entrada de la Catedral permetia també l’accés a Sant Feliu (7 euros) però el museu –que ocupa l’antic Palau Episcopal- quedava fora del circuit. L’acord també preveu accions per promocionar aquesta nova modalitat de visita amb l’objectiu de captar nous públics i facilitar als ciutadans i als turismes acostar-se al patrimoni. L’acord l’han rubricat aquest divendres el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el conseller de Cultura, Santi Vila.

Tania Tapia El conseller de Cultura, Santi Vila, amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo.
Tania Tapia
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb el bisbe de Girona, Francesc Pardo.

El Bisbat de Girona i el Departament de Cultura s’han unit en una estratègia per rellançar el patrimoni religiós de la ciutat. Per fer-ho, han creat una nova opció per als visitants: una entrada conjunta per entrar a la Catedral (i al seu museu), a la basílica de Sant Feliu i al Museu d’Art per 10 euros. Els tres espais estan situats molt a prop i, segons els impulsors de la iniciativa, la visita a tots tres permet tenir un “relat únic” per conèixer la història i l’art de la diòcesi de Girona.

L’entrada es podrà adquirir a qualsevol dels tres centres patrimonials i s’oferiran reduccions en la tarifa a jubilats, estudiants majors de 16 anys acreditats, nens de 8 a 16 anys i discapacitats (8 euros). Fins ara, l’entrada general a la Catedral costava 7 euros i també incloïa l’accés a Sant Feliu. Tanmateix, aquesta opció deixava al marge el Museu d’Art (que era l’antic Palau Episcopal) on hi ha un gran fons d’art religiós. L’entrada general al museu és de 4,5 euros. A partir de la segona quinzena de febrer, els visitants podran accedir als tres llocs per 10 euros.

L’acord s’ha presentat aquest divendres al Museu d’Art i hi ha participat el conseller de Cultura, Santi Vila, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya. La voluntat de les dues institucions és la de col·laborar en la promoció i difusió dels béns patrimonials que gestionen, obrint-se a nous públics i facilitant l’accés als ciutadans i al turisme que ve a la ciutat de Girona a través d’ofertes i descomptes en les seves visites i activitats.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat que els tres centres són “peces angulars” del patrimoni català. “Aquest trident virtuós ja és conegut i apreciat però la visita conjunta suposa una millor invitació a conèixer el territori i anar de pobles en poble i de parròquia en parròquia”, ha manifestat. Segons ha reconegut, un dels objectius de la conselleria és avançar en la col·laboració amb el bisbat per tal de fer més accessible a la ciutadania tot l’art cristià.

Per la seva banda, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha reconegut que un dels “tresors” del país és el seu patrimoni cultural i que iniciatives així el posen en valor. “La tasca que s’està fent és important perquè promou l’educació de les properes generacions perquè valorin el sentit de la bellesa i la història del país”, ha manifestat.