Enxampen un individu que havia col·locat gàbies per capturar ocells protegits

ACN · ID 121102/947356 La gàbia de captura que van localitzar els efectius dels Agents Rurals al lloc dels fets.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Efectius dels Agents Rurals han enxampat una persona que intentava atrapar ocells fringíl·lids i espècies protegides amb una gàbia a la comarca de la Selva. Els fets van succeir dilluns passat en una zona d’horts comunitaris situada prop del nucli urbà de Santa Coloma de Farners. Els efectius van localitzar l’individu quan col·locava una de les gàbies que s’utilitzen per atrapar les aus en un espai dels horts. Durant la inspecció de la zona, els efectius van trobar a l’interior d’uns coberts una altra gàbia, una xarxa casolana i 27 ocells, 15 dels quals d’espècies protegides. Els agents van dur els ocells a un centre de recuperació de fauna.

ACN · ID 121102/947356 La gàbia de captura que van localitzar els efectius dels Agents Rurals al lloc dels fets.
ACN La gàbia de captura que van localitzar els efectius dels Agents Rurals al lloc dels fets.

Els fets van succeir aquest dilluns passat dia 2 de febrer en una zona d’horts comunitaris prop del centre de Santa Coloma de Farners. Els efectius del cos d’Agents Rurals estaven fent un control habitual dins dels operatius que porten a terme en zones agrícoles, horts i parcel·les d’urbanitzacions per detectar i frenar la captura il·legal d’ocells fringíl·lids. Una pràctica que des del cos asseguren que s’està generalitzant cada cop més en aquests espais.

Els agents rurals van veure com l’individu col·locava una gàbia que tenia mecanismes per poder capturar ocells. Aquest paranys disposen de tres compartiments separats: un de central on posen un ocell viu que fa de reclam – en aquest cas una cadernera- i dos més als costats amb una plataforma basculant on es posa menjar perquè l’ocell s’apropi. Quan l’animal, atret pel menjar o per l’altre au s’atura a sobre la plataforma, aquesta bascula i l’au cau a dins d’un compartiment. Posteriorment, amb el contrapès, la plataforma torna a la seva posició inicial i l’ocell queda atrapat a l’interior de la gàbia.

Un cop van enxampar la persona, els efectius van inspeccionar la resta de l’hort i uns coberts que hi havia a la zona. Allà van localitzar una altra gàbia de captura similar a la que havia col·locat, una xarxa casolana per capturar ocells i 27 aus, quinze de les quals eren espècies protegides. En concret, 14 d’ells eren gafarrons i un repicatalons, unes aus que estan protegides. La resta, sis caderneres i sis verdums, només es poden tenir si el propietari disposa d’una autorització excepcional administrativa.

Per tot això, els agents van denunciar l’individu per l’ús d’arts de captura prohibides, manca d’autorització administrativa per a la tinença d’ocells fringíl·lids i per la tinença d’espècies protegides de categoria B i D. A més, van comissar les dues gàbies de captura, la xarxa i tots els ocells van ser traslladats a un centre de recuperació de fauna del Departament d’Agricultura.