Enxampen un pescador furtiu amb 4 quilos de peix dins la reserva protegida de les Illes Medes

ACN Membres del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals fent una inspecció a les Illes Medes.
Comparteix-ho amb els teus amics:

En el que va d’any, han realitzat 85 actuacions en aquesta zona on està prohibida la pesca

ACN · Els Agents Rurals han enxampat un pescador furtiu, de nacionalitat francesa, que estava pescant en una zona prohibida dins la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes, a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Els fets es van produir aquesta setmana passada quan els agents van ser alertats d’aquesta situació pels membres d’una embarcació d’excursions marítimes de l’Estartit. Els agents van denunciar l’home, que feia pesca subaquàtica, i que portava quatre quilograms de peix: un déntol, un sard, tres rogers i dues llisses. En el que va d’any els Agents Rurals han realitzat 85 actuacions en aquesta zona protegida i vuit d’elles han acabat amb denúncia.

ACN Membres del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals fent una inspecció a les Illes Medes.
ACN Membres del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals fent una inspecció a les Illes Medes.

Els fets van succeir aquesta setmana passada. Els membres d’una embarcació d’excursions marítimes de l’Estartit, al Baix Empordà, van alertar al personal del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter sobre la presència d’un pescador subaquàtic a la zona de la Meda Xica, dins la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes, on està prohibit pescar.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diversos efectius dels Agents Rurals qui, amb la col·laboració del personal del parc van poder localitzar i enxampar el pescador que va ser denunciat. També li van comissar estris de pesca i els quatre quilos de peix que havia capturat. En concret, l’home havia agafat un déntol, un sard, tres rogers i dues llisses.

El pescador furtiu era de nacionalitat francesa i s’havia desplaçat fins a les Illes Medes des de Palamós, amb una embarcació de lloguer. Les primeres persones que van detectar-lo van explicar que l’home era perfectament conscient que allà no s’hi podia pescar ja que intentava amagar el peix sota l’aigua mentre li cridaven l’atenció.

En total, en el que portem d’any els agents han fet 85 actuacions a la zona protegida de les Illes Medes, vuit d’elles han acabat amb persones denunciades per infraccions de pesca i immersions sense autorització.

Des del Departament d’Agricultura assenyalen que les Illes Medes tenen el perímetre de la reserva correctament senyalitzat i, per tant, tots els navegants saben que es troben en una zona protegida on no es permet pescar. La immersió a la zona està regulada i controlada i cal obtenir una llicència a les oficines del Parc o a través d’un centre de busseig autoritzat.