Enxampen una dona que tenia 174 armes de foc a casa

ACN Imatge de l'arsenal que els mossos van trobar a una casa de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) el 8 de setembre del 2015.
Comparteix-ho amb els teus amics:

Entre el material comissat hi havia 33 rifles, 51 carabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment una veïna de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) per tenir a casa un arsenal de 174 armes de foc. Es tracta d’una vídua que tenia la col·lecció que durant anys havia reunit el seu marit que havia sigut militar de l’exèrcit dels Estats Units. El registre al domicili, que es va fer el 8 de setembre, va acabar amb un balanç de 33 rifles, 51 carabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques. Està acusada d’un delicte de tinença d’armes prohibides amb l’agreujant d’haver estat introduïdes de forma il·legal.

ACN Imatge de l'arsenal que els mossos van trobar a una casa de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) el 8 de setembre del 2015.
ACN Imatge de l’arsenal que els mossos van trobar a una casa de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) el 8 de setembre del 2015.

El 8 de setembre la Policia Local de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) va tenir coneixement d’una gran quantitat d’armes en un domicili del municipi. Aquestes pertanyien a un senyor d’edat avançada que havia mort recentment.

La policia local va comunicar el fet als Mossos i el mateix dia, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Roses i la Unitat Central de Balística, van fer una entrada i perquisició voluntària al domicili de la vídua.

En una habitació van localitzar diversos armaris metàl·lics de seguretat que contenien 124 armes de foc llargues i 50 armes de foc curtes, totes elles en perfecte estat de conservació i funcionament. També hi havia munició de diferents calibres. Entre les armes hi havia 33 rifles, 51 carabines, 24 fusells, 17 escopetes, 33 revòlvers i 16 pistoles de diferents marques.

Segons la vídua, el seu marit col·leccionava armes de foc. Havia sigut militar de l’exercit dels Estats Units d’Amèrica i havia participat en diverses guerres d’arreu del món. Les armes van ser intervingudes per la Unitat Central de Balística i la dona va ser denunciada penalment per diferents delictes de tinença i dipòsit d’armes, i de munició. Concretament com a presumpta autora dels delictes de tinença d’armes prohibides, tinença d’armes reglamentades amb carència de permís, amb l’agreujant d’haver estat introduïdes de manera il·legal en territori nacional, dipòsit d’armes reglamentades i munició, i dipòsit d’armes de guerra.

La imputada va ser citada per tal de presentar-se al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Castelló d’Empúries (ACN).