Equips garrotxins enllesteixen els preparatius del Campionat d’Europa de Rogaining

Comparteix-ho amb els teus amics:

Falten només 15 dies per a que la localitat navarresa de Lekunberri i l’entorn natural de la Serra d’Aralar rebin l’esdeveniment més important de l’any a Europa a nivell de curses de Rogaine.

Es tracta del campionat d’Europa que en categoria oficial absoluta es disputarà en format de 24 hores. La proximitat de la zona ha provocat que enguany hi hagi inscrits més equips integrament gironins que mai en aquesta competició. Fins a 7 grups estan aquests dies enllestint els preparatius.

La Rogaine és una modalitat de l’orientació esportiva que combina la navegació en un entorn natural només amb un mapa escala 1:20000 i una brúixola, amb l’estratègia de saber escollir la millor ruta per tal de passar pel màxim de punts de control possibles dins el temps establert. S’ha de tenir en compte, a més, que no totes les balises tenen la mateixa puntuació, doncs aquesta depèn de la distància i les dificultats tècniques i físiques necessàries per assolir-la. Els equips han d’estar formats per de 2 a 5 membres. Depenent de l’edat i el sexe d’aquests, s’estableixen diferents categories.

A la categoria absoluta masculina hi prendran part 60 equips de 12 nacionalitats diferents. Entre ells hi haurà quatre formats per gironins. Els Aligots Girona Orientació estaran representats per Marc Amat, Guillem Garcia i Francesc Ferrer que formen l’equip més experimentat i amb més participacions a d’altres cites d’aquest nivell; i també per Sergi Oliveres i Josep Maria Santiago que s’estrenen en una competició de 24 h i de nivell europeu. Els Farra-O (club del Maresme) tindran un equip de gironins amb Toni Muné i Tito Cobacho. Per últim, els garrotxins Ferran Mayans i Pau Bosch del Centre Excursionista d’Olot.

A la categoria absoluta femenina només seran 9 els equips que es disputaran el títol, amb els equips de Rússia, Ucraïna i Estònia lluitant contra els estatals. Els Aligots de Girona tenen aquí la seva millor aposta, l’equip format per Raquel Font i Marta Planas, que ja ha arribat al 5è lloc europeu en ocasions anteriors i que presenten el millor currículum de tots els gironins que estaran a Navarra.

I també representants gironins a la categoria mixta, formada per equips amb homes i dones. Dels 35 conjunts inscrits, arribats de 9 països diferents, dos estaran formats per gironins. Aquí els Aligots de Girona estaran representats per Ainara Larrea i Daniel del Campo. L’equip dels Gastant Keks de la Garrotxa tindrà en cursa a Carles Monteis, Francesc Vila i Núria Sitjà.

No seran els únics gironins a la prova doncs, hi ha d’altres inscrits en equips amb membres d’altres parts del país. També cal tenir en compte que hi haurà una categoria open de 6 hores on també s’han inscrit un munt de rogainers de les comarques gironines.

Des de les 12 hores del matí del dia 27 d’agost, a les 12 hores del matí del dia 28 es podrà fer un seguiment de tots els equips de la competició de 24 hores mitjançant la pàgina web www.erc2016.com, donat que tots ells portaran un GPS oficial de l’organització. Això permetrà viure en directe la competició comparant ritmes, rutes, eleccions i estratègies.

No cal dir que és una competició molt dura tant físicament com mentalment, doncs va molt més enllà de les 24 hores de cursa. Els equips han de passar els controls obligatoris de material a partir de les 7 del matí, i a les 9 ja se’ls hi lliuren els mapes per tal de fer estratègies. Quan comenci la cursa, la majoria ja portaran 5 o 6 hores amb els ulls ben oberts i concentrats. Posteriorment a l’arribada hi ha més controls de material, descarrega de puntuacions, dinar i lliurament de guardons. Tot plegat, més de 30 hores amb els ulls oberts. Cal dir, però, que molts equips aprofitaran les hores de nit per acostar-se al Hash House de l’organització a menjar, canviar-se de roba i calçat, i segurament també a fer una becaina.