ERC de Torroella torna a demanar que l’estelada onegi al municipi

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els republicans han entrat per segona vegada la moció que es votarà al ple d’aquest dijous

Els canvis produïts en el Ple, amb la renúncia d’una regidora de CDC i la incorporació d’un nou regidor no adscrit, i l’acord majoritari de les forces polítiques del Parlament per fer la consulta el 9 de novembre de 2014, fa que el panorama al consistori sigui diferent

Esquerra Republicana de Torroella de Montgrí ha entrat una moció que es debatrà en el ple d’aquest dijous per tal que la bandera estelada onegi en les dues astes instal·lades al municipi des de 2009, a les rotondes de la plaça del Lledoner de Torroella i l’inici de l’avinguda de Grècia de l’Estartit.

Aquesta és la segona vegada que els republicans la proposen al ple. La primera es va presentar el juliol de 2012, i va ser rebutjada per 9 vots (CiU-LEST-PP) i 8 vots favorables (ERC-UPM-COET).

El portaveu del grup municipal d’ERC a Torroella, Josep Maria Rufí, ha explicat que ‘la tornem a presentar perquè el pas ferm de la societat catalana cap a la independència –primer amb les consultes als municipis, la Manifestació de l’11 de setembre de 2012 i la Via Catalana 2013- i l’acord majoritari de les forces polítiques al Parlament sobre la data i pregunta de la consulta ha avançat molt des de la primera vegada que la vam presentar. Així mateix, els canvis produïts en el Ple amb la renúncia d’una regidora de CDC a l’equip de govern la incorporació d’un nou regidor no adscrit, fa que el panorama sigui més favorable a aprovar-se’.

Rufí ha afegit que és una incoherència que ‘el nostre alcalde formi part del Consell Directiu de l’Associació de Municipis per la independència i no voti a favor de què onegi una estelada a Torroella’. A més, ha afegit que ‘el ple de l’11 d’octubre de 2012 va aprovar la moció presentada per la coordinadora per l’Autodeterminació a Torroella – Torroella per la independència, per la declaració d’Independència del Principat de Catalunya, on entre d’altres punts es declara que les banderes oficials siguin la local, la senyera i l’estelada’.

Comparteix-ho amb els teus amics: