ERC demana un estudi per saber quants pisos buits hi ha al barri vell i el seu estat de conservació

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els republicans presentaran una moció al proper ple municipal

La situació al barri vell d’Olot és preocupant. Ha passat de ser  el nucli vital de la ciutat a un espai annex on han desaparegut molts comerços i els habitatges s’han anat deteriorant. ERC Olot creu que si no s’actua amb urgència aquests problemes poden arribar a cronificar-se.  És bàsic que en aquest inici del Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del barri es faci un estudi en profunditat per saber quants pisos buits hi ha al barri vell i en quin estat es troben, ja que sense un bon diagnòstic no es poden prendre les decisions correctes en relació amb l’habitatge al centre de la ciutat.

És per això que ERC Olot presentarà una moció al proper ple per demanar que es facin estudis de diagnosi dels immobles i comerços del barri vell.  Cal que tots els passos a seguir es suportin sobre dades fiables, per això demanem que els estudis de diagnosi s’abordin a dos nivells:  Diagnosi del sòl – per detectar solars vacants, terrenys en situació de retenció de sol declarada i immobles en estat ruïnós Diagnosi de l’habitatge – una diagnosi estructural i d’habitabilitat amb la voluntat de crear una base de dades de les finques on hi figuri la situació, la titularitat, la superfície i el nombre de locals, l’antiguitat, el valor, si estan ocupats o no i l’estat d’habitabilitat.  Per últim cal una diagnosi qualitativa dels locals comercials sense ús i el seu entorn urbà, per poder realitzar programes que fomentin l’establiment de nous negocis a la zona.

Els republicans defensen que només retornant la vida als carrers i les places, revitalitzant l’espai comú i establint nous comerços i serveis s’aconseguirà que els olotins vulguin viure al barri vell.

Info i foto: ERC Olot

Comparteix-ho amb els teus amics: