ERC força que les illes Medes, el Montgrí i la plana agrícola del baix Ter, no formin part de l’EMD de l’Estartit

Comparteix-ho amb els teus amics:

ERC, delegació de Girona: Tot i així, pels republicans la proposta que portaran a aprovació CIU, LEST i PP ratlla el ridícul i no prosperarà per inconsistent i poc rigorosa. Cal aturar la tramitació abans això no passi. ERC celebra que s’hagin reconsiderat il·legalitats com la transferència de la plantilla de la policia local i que es limitin els recursos municipals a transferir. Pels republicans, l’EMD és el preu d’un pacte de CIU, LEST i PP, un engany a la gent de l’Estartit i una joguina en mans de determinades oligarquies locals.

Plànol comparatiu propostes

La pressió popular, amb la presentació de vint-i-set al·legacions, de particulars, entitats i els grups de l’oposició, a l’aprovació inicial de l’EMD, vuit d’elles del grup municipal d’ERC, ha fet que el quatripartit local (CDC, UDC, LEST i PP) hagi hagut de fer marxa enrere en els seus plantejaments d’iniciar la partició del municipi amb l’entitat municipal de l’Estartit.

I és que estem parlant d’una EMD en clau de segregació futura. Una fragmentació que comportarà la degradació del paisatge, la baixada en la qualitat dels serveis, la pujada d’impostos i la pèrdua d’oportunitats de desenvolupament econòmic.

Tot i les correccions a l’aprovació inicial, per Josep Maria Rufí, portaveu del grup municipal d’ERC, ‘la nova proposta no prosperarà ja que no es compleixen els requisits necessaris. L’EMD comportarà una pèrdua de qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi, l’entitat no compta amb els recursos suficients per complir les seves atribucions i no hi concorren les circumstàncies d’ordre geogràfic, històric, social, econòmic o administratiu que es requereixen, tal com s’ha demostrat en les al·legacions.’

Ni Torroella de Montgrí, ni cap municipi, es pot permetre crear nous nivells de l’administració municipal que burocratitzin la gestió, que generin més despesa i que signifiquin la contractació de més personal. Això comportarà retallades en altres temes molt necessaris com ara l’atenció a les persones, l’educació i els serveis socials. A més, no es pot fomentar un nou caciquisme amb estructures d’altres temps.