ERC ha iniciat la campanya a Ripoll, el poble natal de la candidata per Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Esquerra Republicana de Catalunya de Girona ha donat el tret de sortida a les eleccions generals del 20D davant la portalada del monestir de Ripoll, poble natal de la cap de llista, Teresa Jordà.

inici_Campanya

La cap de llista per Girona, Teresa Jordà, ha explicat que ‘iniciem la campanya davant d’ un majestuós arc de triomf, la Portalada del Monestir de Sta.Maria de Ripoll, un monument de primer ordre erigit al segle XII per l’Abat Oliba, ho fem davant del què el poeta de Folgueroles, Jacint Verdaguer, coronat Poeta de Catalunya aquí, a Ripoll, anomenava la Bíblia escolpida en pedra. Encetem campanya davant un dels símbols més universals de casa nostra, en un moment transcendental per casa nostra i també per aquesta Portalada que aspira a ser Patrimoni de la Humanitat’.

Jordà ha dit que ‘aquesta candidatura representa més bé que cap altre la realitat de les nostres comarques, representa la transversalitat, representa igual que el procés en el que estem immersos la diversitat de procedències ideològiques…., i és evident que la diversitat és fortalesa i que aquest és un procés que només guanyarem si ens assemblem a la realitat sociològica del nostre país’.

Amb el lema ‘Som República. Defensem el teu vot’, la candidata ha explicat que ‘el lema de campanya respon a la tasca que anem a fer a Madrid. No anem a fer política parlamentària a l’ús, anem a defensar el vot dels 250.000 gironins, i dels 2 milions de catalans, a defensar el mandat democràtic del 27S perquè vam decidir, ens vam comptar, hem guanyat i som República’. Jordà ha afegit que ‘anem a Madrid a explicar-los que ja Som República, que portem 10 anys d’involució democràtica i laminació de drets i llibertats que posa en risc el benestar de les persones i no podem esperar més’.

El número 2 de la candidatura, Joan Olòriz, ha volgut deixar clar que ‘anirem a Madrid amb un bitllet d’anada i tornada de 18 mesos, i per demostrar que una victòria independentista és el revulsiu que necessita el procés. El que decidirem el 20D és si guanya el país que representa Ciutadans o guanya el país del Sí’. Olòriz ha afegit que ‘anem a Madrid a desconnectar-nos de l’Estat’.

El candidat al Senat, Jordi Martí ha dit que ‘el nostre compromís i el nostre contracte social és el mandat democràtic i la voluntat popular expressada a les urnes el 27S’. Per nosaltres, ha afegit Jordi Martí ‘el benestar de les persones és el primer, els estimem, els mimem, són dels nostres i som sensibles al seu patiment injust. No hi haurà justícia social sense sobirania nacional’.