ERC no aprova les formes de fer en el Consell Comarcal de la Selva

Comparteix-ho amb els teus amics:

ERC al CCS: El ple del Consell Comarcal de La Selva ha celebrat aquest passat dimarts, 22 de desembre, la seva darrera sessió ordinària del 2015, amb un ordre del dia on, inicialment, destacava el punt corresponent a l’aprovació del pressupost per l’exercici 2016.

Consell Comarcal de la Selva

El ple ha transcorregut amb total normalitat fins que, un cop tractats pràcticament la totalitat dels punts, el president del Consell, senyor Salvador Balliu, ha donat compte de dues noves resolucions de presidència que no constaven a l’ordre del dia de la comissió informativa.

El president del Consell ha informat de la renovació de delegacions de competències i de la designació dels nous membres de la Comissió Permanent del Ple.

En aquest punt, el portaveu d’Esquerra, senyor Àngel Canosa, ha interpelat al president del Consell sobre l’assignació del conseller senyor José Fernández Celada (PSC) a l’àmbit de Sostenibilitat.

Aquest fet ha forçat al president del Consell, senyor Balliu, a reconèixer que s’havia arribat a un acord per incorporar els tres consellers del PSC a l’equip de govern.

Atès el nou escenari, els consellers del grup polític d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal:

1) Manifestem la nostra desaprovació pel fet i les formes del president, senyor Balliu, que ha emmascarat la informació sobre l’acord amb el PSC per entrar a formar part de l’equip de govern fins que no ha estat expressament requerida pel portaveu del nostre grup.

2) Denunciem que aquestes pràctiques són absolutament contràries al principi de transparència que venim exigint des de la constitució d’aquest Consell Comarcal i de la qual el president sempre n’ha fet pretesament ostentació.

3) Considerem el transfons d’aquest pacte de govern, així com la designació del senyor Fernández Celada com a membre de la Comissió Permanent del Ple, un acord merament polític que no obeeix pròpiament a cap necessitat funcional del Consell i sí, en tot cas, com a salvaguarda davant la fragilitat d’altres coalicions.