ERC Olot critica que la FES hagi estat apunt de ser dissolta per govern del Pdecat

Foto: @FESOlot
Comparteix-ho amb els teus amics:

ERC Olot critica que la FES hagi estat apunt de ser dissolta per govern del Pdecat. Demana que es faci un concurs públic per escollir la nova direcció i aposta per impulsar Fes i Can Monsa amb projecte ambiciós

Foto: @FESOlot

Després de les darreres noticies relacionades amb el futur de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i una certa sensació d’improvisació per part de l’actual equip de govern de PDeCat-DC (i abans de CiU) ens dona la sensació que sembla no s’ha sentit còmode amb el paper que ha de jugar la Fundació d’Estudis Superiors. Semblava que en un principi la idea dissoldre-la per què quedés dins de DINAMIG (de fet, ja n’ha plegat el director, Jordi Calabuig, a qui devem una feina ingent per a la ciutat al llarg de gairebé dues dècades i que han deixat marxar sense més, sense cap reconeixement…), però sembla que al final no és tan fàcil i de moment continuarà com a Fundació, però no queda clar ni el seu futur, ni qui la dirigirà, ni quin projecte te l’equip de govern tant per la institució com per l’equipament de Can Monsa.

Ni l’han dissolt ni han presentat un projecte de futur. Aquest empàs ens preocupa i entenem que no ajuda a prestigiar la FES.

ERC Olot vol que la FES continuii com a institució i en el futur hi apostarem i l’impulsarem com el centre neuràlgic de les formació no reglada a Olot i la Garrotxa. Per tant ens oposem a que perdi la seva autonomia i personalitat i que sigui absorbida per Dinamig, i que es faci un concurs públic per escollir-na la nova direcció.

La FES és una fundació creada el 1999 amb la intenció d’acostar els estudis universitaris a la nostra comarca. Inicialment, responia a l’intent de portar una facultat universitària (de Belles Arts o del que fos) a la nostra ciutat. De seguida, però, ja es va veure que aquest objectiu era quimèric, però que la presència de la FES ens podria servir per acostar cursos i programes de nivell universitari a Olot. Amb el temps, la feina de la FES s’ha anat diversificant i, sobretot, li ha fet guanyar un prestigi acadèmic no només entre els olotins sinó molt més enllà. Són moltes les activitats formatives de la FES que gaudeixen d’un gran seguiment per part de l’alumnat però també d’una gran solvència, que han portat a Olot alumnes i professors d’arreu.

Comparteix-ho amb els teus amics: