VÍDEO: ERC Olot demana a l’equip de govern de Junts per Catalunya a Olot que rectifiqui i entri la Associació de Municipis per l’Energia Pública (AMEP)

Comparteix-ho amb els teus amics:

El grup d’Esquerra Republicana de Catalunya a Olot demana que la ciutat entri a l’Associació de Municipis per l’Energia Pública (AMEP), després que l’equip de govern de Junts per Catalunya a Olot votés en contra d’entrar-hi en el darrer ple municipal.

L’AMEP és una associació que comparteix coneixement i iniciatives amb l’objectiu que els municipis facin una transició energètica cap a la sobirania pròpia, mitjançant fonts renovables, generada a la mateixa localitat i distribuïda a tots els seus veïns. Hi ha 74 municipis associats a l’AMEP, que representen gairebé a tres milions de catalans.

L’AMEP impulsa la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, que a Catalunya ara mateix son a mans d’ENDESA, una de les empreses que conformen l’oligopoli de l’energia Espanya.

Els municipis no poden continuar sent mers espectadors-consumidors i deixar que els grans oligopolis energètics comandin la transició, fent inviable la sobirania energètica de la ciutadania i les empreses. Els municipis han de produir energia renovables i participar en la seva comercialització i distribució, fomentant també la participació de la ciutadania i de les petites i mitjanes empreses. S’ha de recuperar la titularitat per poder gestionar directament aquesta distribució.

ERC Olot treballa per garantir el dret a l’energia per a tothom, i lluitar contra el canvi climàtic. Per això no entén i lamenta la negativa de l’equip de govern de Junts per Catalunya a Olot a entrar a l’AMEP, i demana que repensi i rectifiqui la seva posició. A més, ERC Olot insisteix en fer transició energètica, i per tant proposa crear noves comunitats energètiques. També apunta a l’existència de diversos edificis municipals que poden acollir plaques fotovoltaiques per promoure l’autoconsum compartit entre veïns -fins a 500 metres de distància del punt de generació-, com en el cas dels pavellons esportius de la ciutat.