ERC Olot diu NO a l’Espai Crater i invertir en formules més realistes

Comparteix-ho amb els teus amics:

ERC prioritzarà les inversions en els barris, rehabilitar el barri vell i en comptes del Projecte turístic de l’Espai Cràter que considerà un error. Presentarà el seu projecte de redisseny del Museu dels Volcans.

ERC Olot – En els darreres mesos un projecte ha marcat el dia a dia de la política municipal d’Olot, l’Espai Cràter. ERC ha expressat públicament que no veuen clar la prioritat i el disseny d’aquest equipament que proposa l’equip de Govern del PEdCAT. Aquesta visió diferenciada de model ciutat, de conservació del patrimoni natural i les prioritats de futur va abocar a què l’Ajuntament estigués a punt de no aprovar els pressupostos pel 2019.

La portaveu d’ERC i candidata a republicana a l’Alcaldia d’Olot ha expressat clarament que “Les prioritats pel propers quatre anys han de ser els barris, les inversions pensades en el dia a dia dels Olotins, la rehabilitació del Barri Vell i en les entitats. El projecte de l’Espai Cràter hipoteca i no farà viables aquestes inversions que no són necessàries i urgents i hipoteca poder fer un projecte de Patrimoni Natural com cal, un projecte que tingui una visió comarcal, un projecte pensat pel segle XXI. En canvi el PEdCAT proposa un projecte de caràcter eminentment turístic i que pensa en el curt termini amb una visió del passat de com posar en valor el patrocini. A més ens preocupa com pot saturar de més vehicles dificultar encara més l’aparcament al centre a causa de la ubicació escollida que considerem erroni. Necessitem un pla de xoc perquè no ens caigui el barri vell i necessitem gent que volguí venir a viure al centre i no autocars de gent que vingui a fer un cafè“.

Tirar o no endavant aquest projecte marcarà el futur de la ciutat els propers anys i per això farem una campanya per explicar als ciutadans quines són les nostres prioritats d’inversió pels propers anys i quin és el nostre projecte de Patrimoni Natural.

Aquesta campanya comptarà amb diverses accions, una d’elles serà un col·loqui el 23 de març amb experts en patrimoni perquè ens expliquin les seves propostes del futur i en la presentació pública de la proposta d’ERC de nou Centre d’interpretació de la Zona Volcànica de la Garrotxa que s’hauria de pensar i dissenyar els propers anys. ERC ja portava al seu programa electoral la re-formulació del Museu dels Volcans que ha quedat petit i una mica antiquat. Aquest projecte inclourà un nou equipament però no cal que costi més 4.000,000 €, que és el pressupost inicial de només de l’edifici projectat de l’Espai Cràter.

“A Olot i a la Garrotxa Som Patrimoni Natural, és així com ho hem de veure, el patrimoni no cal que el busquem, el tenim davant el nas quan obrim la porta de casa. Som uns privilegiats, vivim dins un parc natural, per tant les inversions en patrimoni natural han d’estar basades a ensenyar el que tenim de la millor manera possible.” Anna Barnadas

Cal generar coneixement i recerca al voltant del nostre patrimoni, cal cuidar-lo de la mà del parc natural de la natura forma part del nostre ADN com a ciutat. Cal fer-ho bé.

“El nostre compromís son les inversions al barris i pensar un projecte pensat en el patrimoni natural i no en el turisme massificat.”

Comparteix-ho amb els teus amics: