VÍDEO: Es regularà en breu l’ús de patinets i bicicletes elèctriques a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

En breu es regulara l’ús a la via pública de patinets i bicicletes elèctrics a la ciutat d’Olot

ERC Olot (Moció) – La proliferació de nous vehicles com patinets i bicicletes elèctrics a la nostra ciutat es donen i es poden donar en el futur més casos de fer un mal ús d’aquests vehicles i provocar que utilitzin espais no establerts o altres problemàtiques de seguretat vial.

Per tant, al marge de la futura regulació en què treballa la Direcció General de Trànsit, des d’Esquerra Republicana es proposava treballar des de ja mateix amb una proposta concreta que prioritzi la seguretat del vianant, usuari majoritari i més vulnerable de la via.

Principals actuacions:

1-Crear una comissió d’estudi amb la finalitat d’avaluar els diferents tipus de vehicles i les diferents alternatives i que pugui proposar el redactat d’una nova ordenança o la modificació de les existents que permetin crear una nova regulació respecte a aquesta nova realitat que entri en vigor durant el 2019. Aquesta nova regulació ha de determinar per quins espais i a quina velocitat tindrà permís per accedir cada tipus de vehicle

2-Recomanar i estudiar l’obligatorietat als usuaris d’aquests sistemes de transport la contractació d’una assegurança assequible que els cobreixi personalment en cas d’accident i també als vianants que poguessin resultar ferits.

3-Un cop aprovada aquesta regulació, s’informarà a la ciutadania de les noves normes establertes per la mobilitat, a través de campanyes a tots els mitjans de comunicació locals.