Es constitueix la comissió dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dilluns, a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot es va reunir per primera vegada la Comissió dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc, integrada per coneixedors de la fira ramadera, així com per representants dels diferents espais que avui acull la fira, tècnics i polítics.

santlluc700
Es constitueix la comissió dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc

L’any vinent es commemoraran 700 anys de la celebració de la fira a Olot. La Fira de Sant Lluc data de l’any 1315, i té el seu origen de caràcter ramader, el dia 18 d’octubre. La fira suposava un punt intermedi en les tries del bestiar de les fires del Ripollès (Espinavell, Ribes de Freser i Ripoll) i la de Sant Narcís a Girona, que tancava la temporada.

Amb motiu d’aquest aniversari, l’Ajuntament d’Olot proposa que al llarg del 2015 es vagin organitzant actes relacionats amb aquest esdeveniment firal i la seva història.

En aquest sentit s’ha constituït una Comissió dels 700 anys de la Fira de Sant Lluc, amb l’objectiu de recollir idees i propostes dels actes i activitats més adients per a la celebració d’aquest assenyalat aniversari d’aquelles persones, entitats, col·lectius i institucions coneixedores de la història de la Fira de Sant Lluc i implicades en el certamen actual amb la idea que es reuneixin 2 o 3 vegades en els propers mesos.