Es creen els Premis Arnau Bartrina Luque. Un projecte per recordar el jove fotògraf garrotxí Arnau Bartrina i ajudar als joves fotògrafs

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Associació en Record a l’Arnau Bartrina Luque va lliurar el passat divendres a Olot a la Sala Torín, els premis ENFooCA, en memòria d’aquest jove mort per la picada d’un peix aranya. Un projecte per recordar el jove fotògraf garrotxí Arnau Bartrina i ajudar a que els joves fotògrafs tinguin l’oportunitat de desenvolupar la seva passió a la Garrotxa.

L’Arnau Bartrina Luque va néixer el tres de març de l’any 2004 i va viure a Montagut i Oix. Va ser un noi amb molta curiositat, humil i amb moltes ganes d’aprendre. Des de molt petit va demostrar un gran interès i inquietud per tot allò que l’envoltava: la natura. Primer es va interessar pels ocells, i a mesura que es va anar fent gran va descobrir la fotografia de fauna i paisatge, fins arribar a tenir un gran interès i passió pels vídeos de naturalesa (es poden veure algunes de les seves fotografies i vídeos al seu instagram @arnaubl2004).

El 15 d’agost de 2020 l’Arnau de 16 anys estava filmant els peixos a la platja gran de Platja d’Aro quan de sobte un peix aranya el va matar de forma instantània, una pessigada al cap li va provocar un xoc anafilàctic.

Amb ell hem descobert la importància de la captació de la natura; ampliar el coneixement que en tenim d’ella, enfortir la nostra estima sensibilització i identitat, i difondre el coneixement que n’extraiem perquè, com una taca d’oli, cada vegada hi hagi més gent que conegui, estimi i col·labori en la conservació de la natura, que és patrimoni de tothom.

La llavor que ha deixat en nosaltres ens motiva i ens compromet a sumar complicitats en benefici d’aquests valors. És per aquest motiu que els seus familiars més propers hem constituït una associació sense ànim de lucre per dur a terme accions a la seva memòria amb el nom d’ENFooCA Premis Arnau Bartrina Luque.

Foto: Consell Comarca lde la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics: