Es manté l’alerta per forts vents, amb ràfegues superiors als 150 km/h

Comparteix-ho amb els teus amics:

Protecció Civil manté activat el Procicat per forts vents fins, com a mínim, aquest diumenge a la tarda. Entre dissabte al vespre i aquesta matinada s’han registrat ratxes de vent que han superat de llarg els 100 km/h a zones d’alta muntanya. És el cas de l’estació meteorològica de Puig Sesolles (cota 1.668 metres), on han bufat ratxes de fins a 153 km/h; el Santuari de Queralt (149 km/h) o la Tossa d’Alp (cota 2.500) on s’han marcat 142,9 kn/h. El fort també s’ha fet notar a àrees més poblades com Barcelona, amb 86 km/ a l’Observatori Fabra; Badalona (83,5), Roses (89,3); Solsona (89,9) o Banyoles (87,9). El telèfon d’emergències 112 ha rebut 121 trucades fins a primera hora d’aquest matí.

La majoria d’avisos es van donar dissabte al vespre coincidint amb un repunt de la intensitat del vent. Segons ha apuntat el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, en declaracions a Catalunya Informació, bona part d’aquestes trucades al 112 eren de l’àrea de Barcelona. També hi hagut incidències en la mobilitat com a la N-152 i a la N-260, al seu pas per la Garrotxa i Ripollès per objectes caiguts sobre la via.

Incidències en el servei ferroviari

Protecció Civil ha informat a més que a primera hora del matí d’aquest diumenge hi hagut certs problemes a la xarxa ferroviària relacionades amb el fort vent. S’ha aturat el servei a la línia R11 entre Portbou a Llançà per problemes de tensió en una catenària, que ja estan resolts. D’altra banda, s’ha hagut d’habilitar transport alternatiu per carretera a l’R3, entre La Molina i Puigcerdà, perquè un arbre ha caigut sobre la catenària, fet que ha obligat a activar en prealerta el Ferrocat.