Es posarà en marxa en breu la Xarxa Autònoma d’Acollida de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte 15 de febrer a les 18:00 al Núria Social es presenta oficialment i de forma pública amb un concert obert a tothom un projecte que ja porta més de 6 mesos caminant, la xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa.

La xarxa autònoma d’acollida de la Garrotxa neix de la necessitat de donar resposta a com la societat civil organitzada en l’acollida de tots els joves que estrangers que arriben sols a casa nostra. Aquells que són menors entren dins el sistema de tutela de la Generalitat en mans de la DGAIA. Aquest any gran part dels joves tutelats i que actualment viuen en centres fan la majoria d’edat i la DGAIA ja ha informat que tan sols podrà garantir recursos post 18 anys pel 30% d’ells, deixant al carrer al 70% restant. Però també hi ha aquells que tenen 18 anys més un dia, que passen a ser un migrant més sense cap suport de les institucions, obligats a viure sense permís de residència i per tant sense permís de treball.

La xarxa és un espai col·lectiu format per joves i societat civil, un espai de base, assembleari, de cures i suport mutu. És el reflex d’aquell “entre totes, tots.”. Actualment ens estem centrant en conèixer’nos, en crear vincles i construir un espai conjuntament. A més estem donant resposta ells problemes habitacionals que tenen alguns dels joves quan se’ls fa fora dels centres buscant cases d’acollida per tal de poder garantir que cap jove es vegi obligat a viure el carrer. De moment tenim 5 joves que ja estan visquen en diferents cases. Des de la xarxa en fem seguiment i intentem acompanyar tant a les persones i famílies que han obert casa seva, com també als joves.

Us convidem a venir el proper dissabte al Núria Social a gaudir de la música d’en Jeebli (rap social d’un marroquí resident a Catalunya) i de la Jud Jou i en Marc Jené (música d’autor i reagge). Durant els concerts hi haurà té i barra amb begudes i menjar.

Per més info xaagarrotxa@gmail.com o a les xarxes socials.