Es reemplaça l’enllumenat de la subestació d’Olot per lluminàries LED per tal de reduir la contaminació lumínica

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els nous dispositius també redueixen les emissions de CO2, el consum elèctric i la generació de residus, ja que tenen una vida útil més llarga

Endesa, seguint la política mediambiental de la Companyia, ha renovat tot l’enllumenat interior i perimetral de la subestació elèctrica d’Olot per un nou tipus de lluminària amb tecnologia LED AMBER. L’operació pretén reduir el consum i aconseguir la màxima eficiència energètica, tant a la pròpia activitat del negoci com al conjunt de la instal·lació elèctrica, a la vegada que suposa també reduir la contaminació lumínica en una àrea de màxima protecció amb qualificació E1 com és la zona dels volcans Montsacopa i la Garrinada, al Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa.

Els treballs s’han centrat a substituir l’enllumenat exterior per instal·lar-ne un de nou tipus LED, que permetrà una il·luminació més eficaç del recinte en horari nocturn, gràcies a les fotocèl·lules que actuen automàticament, engegant o parant els llums, segons la necessitat lumínica. D’aquesta manera, se’n minimitza el seu ús, fet que repercuteix en les emissions de CO2, així com en el conjunt del consum i el manteniment de la instal·lació elèctrica. Alhora, la nova il·luminació suposa una major seguretat en el recinte, ja que garanteix una visualització més gran a través de les càmeres de videovigilància perquè disposen d’una qualitat lumínica superior.

Els nous equips, a part de la ja coneguda disminució de les necessitats elèctriques, també permeten altres elements eficients, així com una major durada dels propis dispositius, de manera que es redueix la generació de residus en ser lluminàries de més llarga durada.

A més de la seva positiva repercussió mediambiental, aquesta actuació millora la qualitat del servei de més de 12.500 clients que depenen de la subestació, repartits entre els municipis garrotxins d’Olot (i Batet de la Serra), La Vall d’en Bas (i els seus nuclis de La Pinya, Sant Esteve d’en Bas, Puigpardines, El Mallol, Sant Privat d’en Bas, Joanetes i Hostalets d’en Bas), Riudaura, Besalú, les Preses, Sant Ferriol, Sales de Llierca, Maià de Montcal, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Santa Pau, Sant Joan les Fonts (i el seu nucli de La Canya), i Sant Pau de Segúries, al Ripollès.