Es reforma tecnològicament la subestació d’Olot per a millorar el servei a 12.500 clients de tretze municipis

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha substituït una de les bateries de la instal·lació per una de nova amb més prestacions

Endesa ha acabat recentment els treballs de millora tecnològica d’una de les bateries de la subestació d’Olot, un dels elements més sensibles que governen el funcionament de la instal·lació, amb l’objectiu de d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 12.500 clients repartits entre dotze municipis de la Garrotxa i un del Ripollès.

L’actuació, que han tingut una inversió de 21.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, ha consistit a substituir una de les bateries de 125 Vcc (volts de corrent contínua) que hi ha a la subestació per instal·lar-ne una de nova composta per dos mòduls de 105 Ah (ampers hora) cadascun. D’aquesta manera, es garanteix un sistema duplicat de bateries, de manera que si una fallés, el subministrament queda garantit ja que la instal·lació disposa d’una segona com a unitat de socors. Cal assenyalar que les bateries exerceixen com a cervell de la subestació, de la qual en depenen tot el seu telecontrol i el seu sistema de comunicacions que la governen, la qual cosa disposar d’un sistema de bateries doblat és un objectiu essencial. La subestació d’Olot està compartida amb la companyia Bassols Energia, que al seu torn ha fet també la mateixa operació.

Aquesta actuació comportarà, per tant, un benefici per a més de 12.500 clients, repartits entre els municipis garrotxins d’Olot (i Batet de la Serra), La Vall d’en Bas (i els seus nuclis de La Pinya, Sant Esteve d’en Bas, Puigpardines, El Mallol, Sant Privat d’en Bas, Joanetes i Hostalets d’en Bas), Riudaura, Besalú, les Preses, Sant Ferriol, Sales de Llierca, Maià de Montcal, Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Santa Pau, Sant Joan les Fonts (i el seu nucli de La Canya), i Sant Pau de Segúries, al Ripollès.