Es reprèn la Copa Catalana de Curses d’Orientació

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es reprèn la Copa Catalana de Curses d’Orientació

Aquest cap de setmana es reprèn a Ripoll la Copa Catalana de Curses d’Orientació, la competició de més nivell al nostre país pel que fa al nostre esport. La Federació de Curses d’Orientació de Catalunya va ser la primera a tenir un Protocol de tornada per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i ja al mes de juliol va començar a organitzar curses de caràcter local i popular. Però no és fins aquest cap de setmana, que torna la competició a nivell nacional. Les característiques del nostre esport, individual, a l’aire lliure, i amb un recorregut no establert pel medi natural, ha permès que es pugui adaptar plenament a les condicions de salut post covid.

La prova de dissabte, a més, serà el Campionat de Catalunya de Llarga distància. Mentre que la cursa de diumenge serà una Mitja Distància puntuable també per a Copa Catalana.

El terreny és el típic de la comarca del Ripollès, amb altituds des dels 715 m a la població de Ripoll, fins als 930 m de la part més alta. Combinació de prats i boscos majoritàriament de pi, amb pendents molt variables, fortes en alguna zona. Es tracta d’una zona de pastura per la qual cosa la intensitat de la vegetació és força variable. Trobem un bon nombre d’elements rocosos i quantitat de camins i corriols. També hi trobem moltes línies elèctriques de diversa intensitat i algunes en desús. El Mapa és nou confeccionat per Ionut Zinca la tardor del 2018, segons la normativa vigent ISOM2017. Revisat i actualitzat l’estiu del 2020 per l’equip de cursa d’Aligots.

Més info aquí