Es reprèn “la Grimpada”, el cicle de càpsules formatives del cercle Garrotxa Ripollès

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es reprèn “la Grimpada”, el cicle de càpsules formatives del cercle Garrotxa Ripollès

La Covid-19 va obligar a postposar tres sessions de La Grimpada, el cicle de càpsules formatives obertes i gratuïtes per a projectes de l’Economia Social i Solidària de la Garrotxa i el Ripollès, que organitza el CercleGR. Acabat l’Estat d’Alarma i amb totes les mesures de seguretat sanitària corresponents es reemprenen aquestes formacions.

Anteriorment s’han fet sessions sobre planificació estratègica, comunicació, rols i lideratges o els principis bàsics de l’Economia social. S’han combinat sessions presencials amb sessions on-line durant els mesos de confinament per la Covid-19, per  aquestes tres sessions s’havien postposat per la importància de fer-les presencialment.

Es proposen tres tardes de formació gratuïtes i obertes a totes les persones interessades; El 30 de juny la cooperativa Resilience Earth obrirà amb una sessió sobre Organització Interna, proposant eines per esdevenir organitzacions més participatives i equitatives, amb models de presa de desicions sociocràtics i democràtics al Núria Social d’Olot. L’endemà les les cooperatives Arran de Terra i Tres Cadires, oferiran un taller sobre Obradors Compartits, posant especial atenció als espais compartits d’elaboració de producte agroalimentàri. Finalment, el dia 1 de juliol es tancarà La Grimpada amb la sessió anomenada SosteniVIDAbilitat Econ mica, una formació enfocada a la planificació econ mica tot posant la vida al centre, fent càlculs d’inversió i plans de finançament i econ mics des d’una metodologia amena i creativa impartida per Gaspar Tarrida de la XES Ripollès al Casino de Campdevànol.

El Cercle Garrotxa Ripollès és un projecte sorgint del programa AraCoop promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, com a iniciativa per a impulsar l’economia social i cooperativa a Catalunya. El CercleGR presenta una proposta amb diferents eixos de treball; un d’ells és el foment del cooperativisme i l’acompanyament en la creació, la consolidació i la transformació a projectes, iniciatives i organitzacions de l’Economia Social i Solidària. Per aquesta raó s’ha dissenyat un programa específic de formacions i acompanyament a projectes de l’Economia Social i Solidària a la Garrotxa i al Ripollès. El Cercle també compta amb un Cercle Assessor, format per experts en la gestió i situació legal, laboral i fiscal de cooperatives i entitats de l’economia social.

Més informació aquí.

Comparteix-ho amb els teus amics: