Es reprenen les excavacions al poblat ibèric de Can Cendra, 36 anys després

Comparteix-ho amb els teus amics:
Els treballs arqueològics de prospecció que volen recuperar les restes del poblat ibèric de Can Cendra, a Estanyol (Bescanó), han finalitzat avui, 9 de juliol, i els resultats de la campanya s’exposaran al poble el dimecres 14 de juliol.
Les primeres intervencions del jaciment de Can Cendra es remunten a la dècada dels anys seixanta del segle XX i van ser dirigides per Miquel Oliva. Des de finals dels anys setanta, fins a mitjans dels anys vuitanta, Maria del Carme Domènech hi feu un seguit d’excavacions i prospeccions. Trenta-sis anys després l’Ajuntament de Bescanó ha reprès les excavacions finançant una nova campanya arqueològica, que després d’una setmana, a conclòs avui. L’objectiu d’aquesta campanya ha estat recuperar els espais excavats d’aquest poblat ibèric i ampliar la recerca arqueològica, per tal que les restes d’aquest oppidum vagin sortint a la llum. Alhora, s’ha realitzat una prospecció per a determinar si hi ha potencial per a continuar els treballs en el jaciment.

Juntament amb els treballs arqueològics, també es vol fer un retorn a la ciutadania mitjançant xerrades i publicacions on es donaran a conèixer els resultats d’aquesta campanya, així com la història del jaciment, i dels treballs realitzats al darrer terç del segle XX. En definitiva, s’oferirà un petit tast del que va ser la cultura ibèrica a les nostres contrades.

El pròxim dimecres, 14 de juliol a les 20 h, es realitzarà una xerrada al Local Social d’Estanyol per a donar a conèixer el jaciment, la seva història i aproximar als assistents a la cultura ibèrica de les nostres comarques.