Es vol crear un Centre d’Entitats a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte 23 abril coincidint amb Sant Jordi , la coordinadora d’entitats per un Centre Cívic del Hospital Sant Jaume començarem una campanya de difusió de l’idea del futur Centre Entitats de Olot que volem.

En algunes parades com : Greda o UCFR es convidarà als ciutadans a fer-se una foto amb un lema que ells mateixos escriguin en una pissarra , del perquè volen un Centre Entitats a Olot.

centreentitatsolot@gmail.com: Des del no res, ara fa un any i mig, un grup d’entitats va decidir trobar-se per anar juntes cap a un mateix camí. Les necessitats i les obligacions de cada entitat van unir a un col·lectiu que avui lluita per un mateix objectiu. Gairebé quaranta agrupacions, associacions, col·lectius, que agrupen al voltant de 3.000 persones, van decidir unir-se per impulsar una idea nova a Olot: un Centre d’Entitats.

Què entenem per Centre d’Entitats?

Una idea que barreja el concepte de Centre Cívic i el d’Hotel d’Entitats. És a dir, un espai públic on les entitats olotines poden tenir-hi un espai i a més a més, gaudeixen d’espais comuns on poder-hi fer activitats per a tothom. Per això creiem que en un centre d’entitats no hi poden faltar els següents elements:

• Un espai individual o compartit per a cada entitat on poder-hi tenir la seu social.

• Espais col·lectius polivalents on es puguin portar a terme activitats per a tota la ciutadania com: debats, tallers, fòrums, reunions, assajos, etc.

• Un espai que faciliti el contacte entre entitats per crear una autèntica xarxa associativa.

On volem el Centre d’Entitats?

A l’Hospital Sant Jaume. És un edifici emblemàtic de la ciutat, al cor de la capital garrotxina, i que donaria resposta a les necessitats de moltes de les entitats gràcies a l’ampli espai que ofereix l’edifici. Pensem fermament que aquest és el lloc idoni per la nostra demanda, ja que és un espai suficientment gran per encabir-hi les associacions olotines i que presenta una immillorable situació amb bona accessibilitat al mig de la ciutat.

Perquè volem el Centre d’Entitats?

Durant un any i mig, des de la creació del grup motor de la proposta, fins ara, hem pogut conèixer les necessitats de moltes entitats d’Olot. A través d’una enquesta hem descobert les necessitats col·lectives de les entitats olotines:

• Es constata que moltes entitats d’Olot no tenen un espai propi per poder realitzar les activitats ordinàries com reunions, assemblees o gestions.

• Es constata que moltes entitats d’Olot no disposen de sales polivalents on poder desenvolupar les seves activitats dirigides al públic.

• Es constata que les entitats d’Olot tenen una falta d’espai comú que faciliti el contacte, promogui el treball en xarxa i la creï sinergies entre elles.

Per aquestes tres raons i alhora necessitats, seguim treballant per donar resposta a les demandes ciutadanes. Fins ara no s’havia aconseguit unir tantes entitats en una mateixa causa. Convidem a la resta d’agrupacions que encara no ho han fet, a adherir-se al grup impulsor del Centre d’Entitats a l’Hospital Sant Jaume d’Olot. La capital de la Garrotxa és l’única capital gironina, que per la seva dimensió, no té un Centre d’Entitats. A Olot, no existeix un espai públic obert a la participació ciutadana.

L’aconseguim entre totes?

Twitter: #UnCentrexOlot
https://www.facebook.com/centreentitatsolot/

centreentitatsolot@gmail.com

barri vell