Es vol engegar una campanya a Olot per unes festes lliures d’actituds sexistes i discriminatòries

Comparteix-ho amb els teus amics:

PER UNES FESTES LLIURES DE SEXISME: QUAN DIC NO ÉS NO.

Per aquestes Festes del Tura, el Col·lectiu feminista la Dalla vol engegar una campanya per al foment d’unes festes lliures d’actituds sexistes i discriminatòries.

Les festes faciliten les relacions interpersonals, els espais d’oci són des inhibidors naturals i, en aquest context, es produeixen gestos, mirades, converses però, també bromes, insults, gelosies, tocaments, etc. Dins del festeig, es donen situacions que s’entenen com a normals i legítimes, però ser pesat, envair l’espai personal, mesurar la virilitat amb comentaris o gestos, no és lligar, és assetjar.

Sovint es justifiquen aquestes actituds fent servir l’excusa d’un excés en el consum d’alcohol o altres substàncies. Tanmateix, un ambient festiu i de disbauxa no implica haver de tolerar aquests tipus de situacions, ni quan les vivim en primera persona ni quan les presenciem en altres.

Aquesta campanya pretén reafirmar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i prevenir relacions abusives i discriminacions per raó de gènere o opció sexual. És una crida a la implicació col•lectiva per la ruptura de comportaments nocius normalitzats i el foment de relacions justes i equitatives. Així mateix, vol donar tot el suport i reconeixement a aquelles persones que puguin sentir-se vulnerades o assetjades. Dir NO davant la proposta d’una relació sexual no ens fa ser unes estretes, de la mateixa forma que portar-ne la iniciativa no ens converteix en promíscues. Tenim dret a escollir quan començar i quan acabar una relació sexual, independentment del moment en què ens trobem, i exigir sempre un tracte respectuós.

La campanya es promourà mitjançant uns cartells que es penjaran als comerços i a les barres de la festa.

Per unes festes lliures de sexisme, si dic NO és NO

Col·lectiu Feminista La Dalla

dalla-festes-2015