Es vol recuperar Olot com a referent de la Figura de Pessebre de qualitat

Comparteix-ho amb els teus amics:

Es vol recuperar Olot com a referència de la Figura de Pessebre de qualitat i és per això que es farà la 1a Jornada Olot 100% Pessebrista. L’objectiu és donar a conèixer l’activitat dels Tallers de Sants d’Olot i fomentar la Figura de Pessebre de qualitat.

La jornada té actes programats al voltant del món del Pessebre durant 2 dies i s’han convocat a un centenar d’Agrupacions Pessebristes de tot Catalunya i una vintena d’entitats organitzadores de Pessebres Vivents. L’organització de l’esdeveniment es fa des de l’IMPO amb el suport del Museu dels Sants i l’Agrupació Pessebrista d’Olot i la Garrotxa, i es compta amb l’assessorament d’ABABOL (Xavier Palomo) com historiador de l’Art.

PROGRAMA D’ACTES

DISSABTE 7 DE MARÇ

10.15 h Recepció i acreditació dels assistents.

10.30 h Benvinguda a la ciutat per part de les autoritats i organitzadors de la Jornada.
Lloc: Museu dels Sants

11.00 h Conferència: “Qui és qui? Iconografia del pessebre. Els models iconogràfics presents a la col·lecció Renart del Museu dels Sants”, a càrrec de Xavier Palomo, historiador de l’art.Durant la visita es podran veure per primera vegada, amb detall, les peces més representatives de la col·lecció Renart, restaurades recentment.

12.00 h Visita guiada al Museu dels Sants a càrrec d’Eduard Bech, director del Museu.

13.30 h Dinar.

16.00 h Obertura “Olot 100% Pessebrista”. Lloc: Sala El Torín. Espai de trobada amb els principals Tallers de Sants de la comarca i artistes i artesans pessebristes, amb la possibilitat d’adquirir o encarregar peces de pessebre. Paral·lelament es podrà gaudir d’una important exposició de peces històriques representatives del pessebrisme olotí.

18.00 h Clausura “Olot 100% Pessebrista”.

18.30 h Visita guiada al pessebre de la Casa Museu Can Trincheria, a càrrec de Luís Sánchez del Collado.

19.30 h Finalització de la jornada.

DIUMENGE 8 DE MARÇ

10.30 h Visita al taller d’Ester Font i Laura Baldrich amb opció de compra.Lloc: Taller

12.00 h Missa a l’església de Sant Esteve.

12.45 h Visita a l’església i al museu de Sant Esteve. La visita se centra en El Cicle de la Nativitat als retaules del Roser i de Sant Josep, a càrrec de Xavier Palomo, historiador de l’art.

14.00 h Dinar.

00111022015