Esballa doble el nombre de participants en la seva segona edició

Comparteix-ho amb els teus amics:

ESBALLA és la Jornada interescoles del Projecte Corranda.

Hi participaran uns 200 alumnes d’escoles de la Garrotxa.

El proper divendres 24 de maig, a la Zona Esportiva de Les Preses, se celebrarà la segona edició d’ESBALLA, la jornada de cloenda del Projecte Corranda i del Programa Impuls de les Danses Vives que s’ha dut a terme al llarg de l’any a les escoles de la Garrotxa.

Els dos projectes educatius de difusió de la música i la dansa d’arrel tradicional a les escoles garrotxines s’han realitzat des del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa i de l’Esbart Marboleny de Les Preses, amb el suport dels Departaments de Cultura i Educació de la Generalitat de Catalunya. Enguany, s’ha treballat amb dotze centres escolars, amb més de mil dos-cents alumnes de la comarca i es preveu que en el proper curs el projecte evolucioni incorporant més escoles que ho desitgin.

Aquest curs 2018-2019, el projecte ha comptat amb la participació de les escoles La Bòbila de Les Preses, l’escola Verntallat de la Vall d’en Bas, el Parvulari de Sant Esteve d’en Bas, l’Escola Lluís Castells de Riudaura, l’Escola Malagrida d’Olot, l’Escola les Escomes de Sant Jaume de Llierca, l’Escola Rocalba de Sant Feliu de Pallerols, l’Escola Sant Cristòfol de Les Planes d’Hostoles, l’Escola Finestres de Mieres, l’Escola Llar d’Olot, l’Escola el Morrot d’Olot i l’Escola Pla de Dalt d’Olot.

Aquest divendres tot el treball conclourà en la segona edició d’ESBALLA que doblarà el nombre de participants respecte l’any passat assolint la xifra de 1.200 infants. La jornada s’iniciarà a les 10.15h del matí i acabarà al voltant de les 12h, quasi dues hores de danses que comptaran amb l’acompanyament de la formació musical La criatura verda i també amb algunes intervencions de balladors de l’Esbart Marboleny. Per arrodonir la trobada, els alumnes de 6è que han realitzat el taller Fem Corrandes! cantaran corrandes, algunes de les quals realitzades per ells mateixos. L’acte és obert al públic en general.

Comparteix-ho amb els teus amics: