Espais Escrits col·labora amb el projecte “Novels by Place”, que permet descobrir autors segons la ubicació

Comparteix-ho amb els teus amics:

Un projecte engegat per la plataforma nord-americana Placing Literature

Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català se suma a la col·lecció “Novels by Place”, on hi aporta de manera col•laborativa contingut de la literatura catalana i la ubica al lloc on fa referència. D’aquesta manera la Xarxa del patrimoni literari català aprofita el contingut literari dipositat al Mapa Literari Català d’Espais Escrits per a nodrir un altre mapa literari d’abast mundial.

intf_logo

Amb aquesta col·laboració Espais Escrits vol fer present la literatura catalana al món. En total s’han ubicat 350 novel·les, contes i poemes de més de 40 autors de la literatura catalana com Josep Pla, Mercè Rodoreda, Caterina Albert o Joan Vinyoli, que enguany celebra el centenari del seu naixement.

Des d’Espais Escrits es creu fonamental preservar la literatura d’un lloc, especialment quan aquesta literatura està escrita en una llengua minoritària i sense estat com el català. “Aportar el nostre contingut literari català a Placing Literature permet internacionalitzar els nostres autors”, comenten des d’Espais Escrits, i que “lectors i investigadors de tot el món descobreixin literatura escrita en català i per autors catalans”.

La col·lecció Novels by Place ha estat creada per Placing Literature (placingliterautre.com), una pàgina web crowdsourcing que mapeja escenes literàries que es realitzen en llocs reals amb vocació mundial. La col·lecció que es llença avui a nivell mundial ha estat possible gràcies a la col•laboració d’Espais Escrits i State Library of Queensland, d’Austràlia, i queda oberta per a futures col·laboracions.

Sobre Espais Escrits
Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català (www.espaisescrits.cat) és una associació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 2005 amb l’objectiu d’articular els projectes de custòdia, recerca, i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors de la literatura catalana, per tal de cartografiar el patrimoni literari català a través de les institucions que el vetllen i en promouen la lectura i els estudis.

Segueix-nos al Facebook.com/espais.escrits i al twitter.com/mapaliteraricat