Espuña concentrarà la fabricació de tapes casolanes a la planta que ha adquirit a la Pobla de Lillet

Comparteix-ho amb els teus amics:

El fabricant d’embotits Espuña concentrarà a la planta de Pobla de Lillet (Berguedà) tota la producció de tapes casolanes, que destinarà majoritàriament a les exportacions, sobretot als Estats Units i a Llatinoamèrica. L’empresa olotina ha presentat aquest dissabte les noves instal·lacions que ha adquirit a Rocha Catering, i que havia entrat en concurs de creditors el setembre del 2013. A l’acte hi ha assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que ha destacat que aquesta operació permetrà fer arribar més productes carnis catalans al món, segons ha informat el departament en un comunicat. L’operació, de 2 milions d’euros, permetrà crear 20 nous llocs de treball al municipi.

893701
CASADEMONT, LOURDES / ARXIU ACN Una de les màquines de la fàbrica d’Espuña a Olot.

Espuña ha explicat que la posada en funcionament de la nova planta representarà “fabricar tots els productes de tapes en un mateix lloc, per tant reduir despeses; poder ampliar la gamma de productes i revisar les previsions de creixement”.

Amb 3.700 metres quadrats i 2 MEUR d’inversió, la intenció d’Espuña és reorientar els serveis de les instal·lacions de la Pobla de Lillet per iniciar-hi la producció de tapes casolanes, que destinarà majoritàriament a les exportacions, sobretot als Estats Units i a Llatinoamèrica.

A l’acte hi han assistit el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat de l’alcalde del municipi, Vicenç Linares, del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, Juli Gendrau, i del director general d’indústria, Antoni Grau. L’objectiu de la visita ha estat conèixer de la mà dels responsables de la marca d’embotits, encapçalats pel seu gerent, Xavier Espuña, del projecte que l’empresa d’Olot té per la planta.

El Conseller Puig ha reafirmat la ?importància del sector càrnic a casa nostra” i ha destacat que la inversió que durà a terme Espuña, “permetrà fer arribar més productes càrnics catalans al món”. Puig ha valorat molt positivament el treball conjunt que ha fet l’ajuntament, l’empresa i la Generalitat per assolir aquest acord.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi, Vicenç Linares, ha agraït l’operació realitzada que comportarà al municipi vint llocs de treball nous. I ha deixat molt clar que “això és un projecte de comarca, no sols municipal, per mantenir l’economia i el benestar”.

L’empresa va adquirir la setmana passada la unitat productiva Soluciones Alimentàrias R45 que l’empresa Rocha Catering tenia a la Pobla de Lillet i que havia entrat en concurs de creditors el mes de setembre del 2013. L’operació ha rebut el suport de la Generalitat a través de la Direcció General d’Indústria.

Aquest departament col·labora des de fa un any amb els jutjats mercantils de Catalunya per tal de fer un seguiment actiu dels processos concursals i buscar possibles inversors, amb la finalitat d’evitar el tancament de les empreses en concurs.

En el cas d’Espuña, a més, la Generalitat ha facilitat a l’empresa les gestions operatives per a l’adequació urbanística dels terrenys de La Pobla de Lillet i per a l’adaptació mediambiental de la zona pel que fa a la depuració d’aigües.