Estabilitzat l’incendi de Llançà

Comparteix-ho amb els teus amics:

Continua tallada la circulació de trens a la R11 entre Figueres i Portbou i s’ha habilitat un transport alternatiu per carretera

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat a quarts de set de la tarda d’aquest diumenge l’incendi de Llançà que ha començat a un quart de dues del migdia a la Bassa d’en Joanets, una zona forestal pròxima a la via del tren, prop de l’estació d’aquest municipi. Amb tot, a les tasques d’extinció del foc encara hi treballen unes 25 dotacions terrestres dels Bombers.

Els mitjans aeris no han pogut treballar per apagar el foc a causa de la forta tramuntana que bufa a la zona. Segons les primeres dades provisionals dels Agents Rurals, hauria afectat unes quatre hectàrees de vegetació. Com a mesura preventiva s’ha desallotjat la gent que es trobava a la zona de camps, horts i barraques de la Bassa d’en Joanet i el veïnat de Setcases, properes a l’incendi. Cap persona ha resultat ferida. El foc ha obligat a tallar la circulació de trens de la línia R11 entre Figueres i Portbou i des de quarts de cinc de la tarda s’ha habilitat un servei de transport alternatiu per carretera. Segons l’alcalde de Llançà, Guillem Cusí, tot apunta que en una de les barraques que hi ha als horts s’hi ha fet foc i aquest ha estat el detonant de l’incendi.

En un primer moment, els efectius han prioritzat la zona del cap, més propera a la via de tren, per evitar que el foc la saltés i avancés cap al nucli urbà. El flanc que es dirigia a Portbou ja està apagat, mentre que el flanc esquerre, que segueix les vies del tren i que va en direcció Figueres, continua cremant.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Local, dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i voluntaris de Protecció Civil.

Foto: Bombers de la Generalitat
Efectius dels Bombers treballen per sufocar l’incendi de Llançà.