Estabilitzat l’incendi de Santa Coloma de Farners, que ha afectat unes 20 hectàrees

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els veïns desallotjats preventivament ja han tornat a casa

Pels volts de les nou de la nit, els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat el foc que s’ha originat a tocar de la urbanització Santa Coloma Residencial. El perímetre afectat per les flames és d’entre 15 i 20 hectàrees i els Agents Rurals estan investigant quina ha estat la causa. El foc ha començat en una zona boscosa i ha afectat només terreny agrícola i forestal.

Tania Tapia Dos ADF s'endinsen en zona boscosa per apagar el foc declarat el 19 de juliol del 2016 a Santa Coloma de Farners.

El cap de la regió d’Emergències de Girona, Enric Cano, ha explicat que es mantindran les 29 dotacions terrestres sobre el terreny durant tota la nit per anar remullant la zona i també actuar en punts que van encenent-se fora del perímetre del foc. “Anirem rematant aquelles petites zones que revifen a causa d’alguna guspira que ha saltat”, ha detallat.

De manera preventiva, s’havien desallotjat els veïns dels cinc carrers més pròxims al perímetre del foc. Aquest vespre, després de donar el foc per estabilitzat, han pogut tornar a casa. Cano ha confirmat que no hi ha hagut cap afectació ni a cases ni a jardins.

Per la seva banda, l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí ha reconegut que han viscut amb preocupació l’evolució del foc però que cap casa ni cap persona ha resultat afectada. Això sí, de manera preventiva, s’ha habilitat el pavelló de la Nòria per si calgués acollir-hi algú. Martí ha destacat que, com fan cada any, havien actuat al perímetre de la urbanització per tenir la franja antiincendis i que, a més, enguany també han netejat la riera.

Foto: Tania Tapia
Dos ADF s’endinsen en zona boscosa per apagar el foc declarat el 19 de juliol del 2016 a Santa Coloma de Farners.