Estanis Vayreda i Josep Andrés entre els candidats a Rei Carnestoltes 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

Com ja es habitual i ja fa cinc anys La Greda escull candidats ser els candidats a Rei Carnestoltes 2014. Entre els candidats hi ha Manel Prat, director dels Mossos d’Esquadra, Estanis Vayreda, regidor d’Olot, Josep Andrés, president del CIT i Francesc Jordà, capellà del Carme. Enguany, se celebrarà a la Sala Torín, a partir de les 23:30 i fins a altes hores de la matinada. El coorganitzaran l’associació cultural Greda Garrotxa i Arran Garrotxa. És el cinquè any que s’impulsa aquesta iniciativa que pretén ser una alternativa a l’actual model d’oci nocturn a la ciutat, sovint en mans privades que desvirtuen el veritable sentit popular del Carnestoltes. Després de diversos anys de celebrar-lo al carrer, i davant dels constants impediments que ens ha posat l’actual equip de govern, aquest any tindrà lloc a la Sala Torín. Tot i aquest canvi a un espai interior es pretén mantenir l’esperit festiu i reivindicatiu de sempre: begudes de la terra a preus populars, la crema del rei carnestoltes escollit entre tots els olotins i PD Amic del Poble. A més, com a novetat, hi haurà música en viu per donar ressò a grups de la comarca, Previo M.C i la Greda Street Band.

Els detalls per al quals han sigut escollit els candidats a Rei Carnestoltes 2014 segons La Greda:

Manel Prat
Un dels màxims responsables de la (des)mesurada repressió que estem patint arreu del territori és crescut a Olot. Segurament l’aigua de la Moixina li va fer mal, el van picar les oques del Parc Nou, va anar a l’Escola Pia o simplement va néixer mala persona. El que està clar és que, a base “d’enxufes” (i no pas dels d’en Simon), ha aconseguit ostentar el privilegi de ser un dels torturadors més admirats de Quetarunya. Qui sinó s’hauria preocupat de perseguir els criminals que enganxen adhesius a les entitats bancàries? Hauria insistit en enviar 7 anys a la presó a un jove de la comarca per participar en una vaga general? I hauria encobert a mossos i tapat irregularitats en processos judicials com el de l’Ester Quintana? Volem que plegui i no perquè no ens agradi, perquè el que vingui darrere seu tampoc ens agradarà però, aquest ja n’ha fet masses. Deixi el seu càrrec i dediquis a jugar al Cluedo almenys, només en sortirà perjudicat vostè.

Estanis Vayreda
Conegut en cercles reduïts com el petit Sarkozy o regidor de fires (es veu que quan era petit no li portàven mai). No pararà fins que Olot no tingui un aeroport i un metro des de la Canya fins a la Solfa. Però no ha estat escollit pel seu carisme personal, ni per ser un jove emprenedor, sinó com a representant de l’equip de govern de la CIUtat! I no és perquè primer ens autoritzessin a fer un mural i després ens el tapessin. Ni perquè l’any passat ens prohibissin fer el Carnestoltes al Firal i ens obliguessin a acabar a les 2.00 h, ni perquè, mesos després, hi autoritzessin el Carnaval d’estiu de l’Empenya’t que va acabar a les tantes. No és pas per les pipes que ens donen per organitzar actes de Festes del Tura mentre mantenen i engreixen entitats fantasma o empreses privades, ni pels pals a les rodes que ens posen constantment. De debò, no és res d’això: és perquè els tenim mania!

Josep Andrés
És el personatge més repetitiu que tenim, i no perquè s’assembli al president del Consell Comarcal de la Garrotxa. Està implicat en el teixit social de la ciutat, treballa sense cap ànim de lucre, però de manera privada, per incentivar el turisme i per preservar la identitat i la tradició de la ciutat portant a la Carmen de Mairena, “el principe” de l’estat espanyol, organitzant sopars populars per 50€ a la Deu i elevant al màxim l’individualisme i l’excel·lència atorgant premis per donar una certa imatge de ciutat moderna. Curiosa manera de promocionar els valors propis d’una ciutat rural. A més, el carnaval del CIT gira entorn de fer de l’oci un negoci; participa, però paga, eh?. Ep! i el que no puguem fer nosaltres, ja ho farà l’Ajuntament o una empresa privada que escurarà les butxaques al poble ensardinant-lo a qualsevol local.

Francesc Jordà
Som tan anticlericals que no podem veure ni a la Teresa Forcades. Per això, hem escollit com a representant de l’església catòlica al capellà del carme. Polèmic arran de la commemoració feixista que es volia celebrar a Olot el passat 12 d’octubre. Malgrat que fa anys que hem enterrat el dictador són molts els nostàlgics d’aquella època. Sabem que l’església va malament de clientela, que cada cop hi va menys gent, però acceptant a aquest “energumens”, encara en perdran més! Ens pensàvem que amb el nou Papa argentí es centrarien més en el futbol i deixarien de tocar els collons (i als nens) amb commemoracions inútils o pressionant perquè es facin lleis com la de l’avortament negant el dret al propi cos. Després de 2.000 anys, no creieu que haurien d’anar tancant la barraca?

Malgrat les nombroses peticions i els milers de motius, hem decidit que enguany aquests fantasmes emmascarats de PxC no puguin ser votats pel poble ja que sembla que no els agrada gaire això de la democràcia. Sembla que són més partidaris del rotllo dictatorial. Tot i així, creiem que es mereixen un cert estatus donat per la gràcia de Déu i de la nació. No els podeu votar perquè aquests vots els irriten de tal manera que el seu ADN els transforma en uns demagogs de traju i corbata que pul·lulen per la nostra ciutat difonent missatges homòfobs, racistes, xenòfobs i feixistes. Com dèiem, votar-los provocaria un daltabaix en les condicions geofísiques de la Garrotxa i podria ser que es despertessin els volcans. Per tant, preferim donar-los un títol de sang blava sense demanar res al poble.

PER MÉS INFORMACIÓ: www.carnestoltespopular.com

COMUNICATS DE PREMSA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SLBjWy1V_fg[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=82H0vL1aatI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DGfM9FsQy5Q[/youtube]