Estem tips de les mentides de PxC

Comparteix-ho amb els teus amics:

Article d’opinió de Jordi Gasulla i Flavià

La setmana passada, el senyor Ignacio Mulleras, regidor de PxC, exposava en un article el «perill» que suposa l’islam per a la nostra ciutat. Com a argument, posava d’exemple que a Salt havia aparegut suposadament una bandera de l’organització criminal Estat Islàmic. La fotografia d’aquesta bandera va ser difosa per un Twitter fals a través d’un Facebook de PxC. Veient això, la policia va investigar-ne l’autenticitat i va determinar que era una falsificació creada expressament per crear crispació. L’estil típic de PxC: Crear falses alarmes.

En l’article també es mencionava la presència a l’Ajuntament de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). El senyor Mulleras hi afirmava d’una forma molt barroera que hi havia una colla de «persones de color fanatitzades». Fanatitzades?

Aquests últims anys he anat a gairebé tots els Plens de l’Ajuntament -igual que el senyor Mulleras- i he presenciat moltes protestes. La més sorollosa amb diferència (que va provocar la desaprovació de gairebé tots els grups municipals) fou la dels agents de la Policia Municipal, que no van parar de xiular, tirar petards i fer sonar mòbils. En aquell cas, el senyor Mulleras no va acusar a ningú de «fanàtic». Al contrari, els va donar suport.

La presència de la PAH a aquest últim Ple, però, va ser absolutament en silenci i respectuosa. Tots els periodistes allà presents en són testimonis. Les persones que estàvem allà hi érem per demanar una cosa que beneficiaria a tota la població: Que es multessin els bancs que tenen pisos buits tal com diu la llei. Però el senyor Mulleras, encegat pel seu racisme, prefereix passar olímpicament del problema de l’habitatge i acusar la gent de la PAH, sense cap motiu, de «fanàtics».

Sincerament, cada vegada que llegeixo un article del regidor de PxC sento llàstima i preocupació. Perquè difondre odi cap a allò que es desconeix, aquestes ganes que té de mentir i manipular, fan mal a la convivència i sembren la desconfiança entre veïns. La història de l’Europa del segle XX ens hauria d’haver ensenyat que discursos com el de PxC no aporten cap solució sinó que només provoquen confrontació, crispació social i més problemes dels que ja tenim.

Jordi Gasulla i Flavià
mestre i membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca