Esteve Espuña escollit nou president d’INNOVACC

Comparteix-ho amb els teus amics:

Esteve Espuña escollit nou president d’INNOVACC

El dia 25 de setembre de 2019, en reunió de Junta Directiva d’INNOVACC celebrada a Olot, es va escollir al Sr. Esteve Espuña, representant de l’empresa Esteban Espuña SA, com a nou president de l’entitat.

Al mateix temps, es va escollir com a vicepresident d’INNOVACC al Sr. Josep Berga, alcalde i representant de l’Ajuntament d’Olot.

La resta de membres de la Junta Directiva d’INNOVACC segueixen essent: Narcís Cañigueral (Monter), Jacint Arnau (IRTA), Jaume Palau (Argal), Xavier Vilà (Batallé), Josep Collado (FECIC), Josep Puigdollers (Gepork), Josep Vilanova (Joaquim Albertí), Ricard Carreras (Mafrica), Llorenç Freixanet (Metalquimia), Joan Boix (Noel), Antonio Jové (Olot Meats), David Ventura (Carinsa). També assisteixen a les reunions de Junta Directiva els membres del Consell Assessor d’INNOVACC que són: David Garcia-Gassull (Cambra Comerç Bcn), Eduard Torrent (Cambra Comerç Girona), Juli Espina (Embotits Espina), Ignasi Papell (Eurecat), Santiago Alsina (Escorxador d’Avinyó), Albert Puxan (Mimasa), Montserrat Mor-Mur (UAB), Carmen Carretero (UdG) i Sergio Ponsá (UVIC).

Anteriorment, la presidència d’INNOVACC l’havien ocupat els alcaldes d’Olot, Lluís Sacrest (2008-2011) i Josep Maria Corominas (2011-2019).

INNOVACC és el clúster del sector carni porcí català. L’entitat és una associació sense ànim de lucre que forma part del Programa Catalonia Clusters de la Generalitat de Catalunya, pertany al registre d’Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) del Ministeri d’Indústria, i té la certificació Bronze Label de l’European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA).

L’Associació Catalana d’Innovació del Sector Carni Porcí “INNOVACC” es va crear el 2008 i des de llavors ha crescut i s’ha anat consolidant com a clúster d’aquest sector per a tot Catalunya. L’entitat reuneix empreses de tota la cadena de valor a més d’institucions relacionades amb el sector situades a l’entorn de les empreses (universitats, cambres de comerç, centres d’R+D+i, associacions professionals, administracions públiques del territori…). Actualment agrupa 102 associats, 87 empreses i 15 institucions. Les empreses associades tenen una facturació total aproximada de més de 4.500 milions d’euros i més de 17.000 treballadors. L’objectiu principal del clúster és enfortir la competitivitat de les empreses mitjançant la innovació i la cooperació.

A la mateixa reunió de Junta Directiva, va assistir-hi el Sr. Joan Martí Director de clústers d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya) per presentar l’Avaluació dels clústers catalans (feta a partir d’una enquesta als socis de tots els clústers catalans, inclosos els d’INNOVACC). Martí va destacar que el 91% de les empreses que formen part dels clústers inverteixen en R+D+i i un 57% de les empreses dels clústers més d’un 3% de la seva facturació en R+D+i. En el cas concret d’INNOVACC va destacar que un 92% dels socis del clúster consideren que INNOVACC els ajuda a millorar la seva competitivitat. I va remarcar, que INNOVACC és un dels clústers més forts en l’impuls i desenvolupament de projectes d’R+D+i, en relació als 30 clústers que formen part del Programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix-ho amb els teus amics: