“Estiu 1993” de Carla Simon emplena els Cines Olot

Foto: Carla Simon presentant "Estiu 1993" als cines Olot aquest passat dissabte - @Olotuit
Comparteix-ho amb els teus amics:

En una sala plena de gom a gom, Carla Simon va presentar a Olot aquest dissabte la seva premiada pel·licula “Estiu 1993”. El públic present a la sala era majoritàriament persones que varen participar en el rodatge del film.

Foto: Carla Simon presentant “Estiu 1993” als cines Olot aquest passat dissabte – @Olotuit

La directora de cinema Carla Simon, va presentar l’estrena als cines d’Olot del seu film “Estiu 1993”, un film que no para de recollir premis per als festivals on s’exhibeix i que passeja el nom de la Garrotxa pel món. A la Berlinale, Carla Simon ha recollit el premi a la millor òpera prima i la distinció especial del jurat en la secció Generation Kplus. També ha guanyat la Bisnaga d’Or al millor llargmetratge espanyol en el vintè Festival de Màlaga i s’ha emportat el guardó al millor llargmetratge del FIC-CAT. Simon també ha obtingut el guardó a la millor direcció de la secció oficial del Festival de Cinema de Buenos Aires.

La Garrotxa han seguit amb molt interès els reconeixements obtinguts aquests últims mesos per Carla Simon. Bona part dels figurants són de la comarca, on transcorre la seva trajectòria personal de Simon que es va instal·lar a viure a Les Planes d’Hostoles amb els seus familiars més propers després de quedar òrfena. El municipi de Les Planes, amb el que Simon manté una estreta vinculació, i altres paisatges de la Garrotxa apareixen en el film que es va rodar l’estiu de 2016. A principis de juny de l’any passat, l’equip de “Estiu 1993” es va instal·lar a Olot per iniciar els treballs previs al rodatge. L’equip tècnic va comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Olot per fer possible la gravació, que va anar a càrrec d’una quarantena de professionals de l’equip tècnic de la pel·lícula i que va mobilitzar 150 persones (entre actors professionals i figurants).

 

Comparteix-ho amb els teus amics: