Èxit de la 1a subhasta online de sementals de la vaca Bruna dels Pirineus

Comparteix-ho amb els teus amics:

Èxit de la 1a subhasta online de sementals de la vaca Bruna dels Pirineus

El passat dimarts a les 8 del vespre va començar puntualment la 1a subhasta online, a través de whatsapp, dels vedells de la 29a sèrie d’avaluació del Centre de Testatge de Bellestar que, donada la situació actual no es podia fer de manera presencial.

Si la novetat en la celebració de la subhasta generava algun dubte, aquest es va esvaïr en l’hora que aproximadament va durar la sessió i amb l’interés i l’èxit de compra per part dels 43 ramaders que hi van participar i que en acabar, agraïen la iniciativa i la valoraven molt positivament.

La subhasta constava de 12 vedells de diferents ramaderies de les comarques del Berguedà, el Ripollès, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, amb un preu mínim de sortida de 1300 euros i dels quals prèviament s’havia enviat un dossier amb fotografies i vídeo a casdascun dels ramaders inscrits, a través de correu electrònic i whatsapp. Aquesta aplicació es va considerar que seria la més adient per la cobertura mòbil a tot el territori i per la facilitat d’ús per a tots els participants.

Es van comprar sis vedells, amb tres puges força renyides i una de molt renyida que va acabar en 3950 euros per un semental de Casa MestrePere del Pallars Jussà que es va adjudicar a l’explotació Casa Bantlle de Malpas, a l’Alta Ribagorça.

El resultat final va ser semblant al d’anteriors subhastes presencials i els ramaders n’estan contents, però tot i així, tothom coincidia en trobar a faltar el contacte social al qual s’estava acostumat.

La Februpi, després del bon funcionament, tant tècnic com comercial de la subhasta online, es planteja de cara futur obrir també la via telemàtica a més de la presencial per a les subhastes i d’altres activitats quan aquestes tornin a ser possibles.