Èxit de la nit de les papallones a la Moixina

Comparteix-ho amb els teus amics:

Molta assistència de públic i més de 100 espècies identificades que demostren la gran qualitat ambiental i el valor patrimonial i social de la zona del Parc Nou, Moixina i Pla de Llacs.

Divendres passat es va celebrar a la Moixina, amb gran èxit de públic, la 16a Nit de les Papallones a Catalunya i Andorra, emmarcades al projecte European Moth Night. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament d’Olot, el Consorci SIGMA i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, en col·laboració amb la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural, va permetre observar i conèixer la gran diversitat de papallones nocturnes que viuen en aquest indret tant singular. En total es van identificar més de 100 espècies, cosa que segons Jordi Dantart, expert de la Societat Catalana de Lepidopterologia que va dirigir la sessió, és excepcional. Ho va relacionar amb el fet que entre la Moixina i el Triai hi ha una notable extensió de prats i marges lliures de pesticides i aplicacions de purins.

Els assistents, entre els que hi havia moltes famílies amb infants, van participar activament en la identificació dels exemplars, observats gràcies a les dues trampes de llum per a la recerca científica que es van col·locar. Jordi Dantart va comentar les seves característiques principals i algunes de les curiositats que amaguen, a més de la seva importància en el funcionament dels ecosistemes.

Aquestes dades demostren la gran qualitat ambiental i el valor patrimonial i social de la zona del Parc Nou, Moixina i Pla de Llacs. Les entitats abans esmentades estan desenvolupant un projecte d’estudi per catalogar tota la seva biodiversitat, de la que aquesta sessió dedicada a les papallones nocturnes forma part. Els resultats han de permetre obtenir els coneixements que permetin posar en valor aquest espai i garantir-ne la seva conservació.

Info: parcsnaturals.gencat.cat