Extingit l’incendi en una paperera de Beuda, a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Els Bombers de la Generalitat han extingit aquest divendres al voltant d’un quart d’una del migdia l’incendi que ha afectava des d’aquest dijous una paperera de Beuda (Garrotxa), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc es va produir aquest dijous cap a un quart de set del vespre a la paperera LC Paper 1881 situada a l’alçada del quilòmetre 62 de la N-260 i ha afectat centenars de bales de paper i un cobert d’emmagatzematge a l’exterior de la nau. No hi ha hagut ferits i l’incendi tampoc ha afectat la nau. Fins al lloc s’hi van desplaçar deu dotacions dels Bombers de la Generalitat i durant la nit quatre dotacions han fet tasques de remull a la zona de l’incendi.

00106032015

Aquest migdia, els pocs efectius que hi quedaven ja s’han anat retirant de la zona de l’incendi després que ja no hi ha perill que el foc de les bales de paper pugui revifar.

El foc es va originar en una zona d’emmagatzematge exterior de paper, d’uns 400 metres quadrats, a tocar de la fàbrica. El sots cap de guàrdia dels Bombes de la zona nord de Girona, Joan Soler, va explicar que quan van arribar al lloc dels fets les flames passaven per sobre el teulat de la nau exterior. El foc ha calcinat i fet malbé centenars de bales de paper.

Tot i l’espectacularitat de l’incendi, aquest no va causar ferits ni va afectar la nau de l’empresa. No obstant, a causa del vent, les flames van saltar fins a una zona boscosa a tocar de la fàbrica, que es troba prop de la N-260. Unes flames que els Bombers van apagar ràpidament. D’altra banda, l’empresa té un dipòsit d’amoníac prop de la nau exterior, però les flames no el van arribar a tocar ja que els Bombers van remullar tota la zona per evitar que l’escalfor o qualsevol altre element pogués causar algun desperfecte més greu.

De moment, es desconeixen les causes de l’incendi. “Per part de l’empresa no tenen constància que ningú hagi fet cap malifeta”, va explicar el sots cap Soler. Aquesta no és la primera vegada que les flames calcinen part de l’empresa, ara fa uns cinc anys també es va cremar una altra zona de la fàbrica.

00306032015

00206032015

Beuda (ACN) / Fotos: twitter.com/bomberscat

Comparteix-ho amb els teus amics: