Faber organitza una residència sobre feminisme

Comparteix-ho amb els teus amics:

Faber va organitzar una primera residència dedicada a feminismes durant els mesos d’octubre i novembre de 2017.

Van venir professionals, investigadores, docents, artistes i científiques d’arreu del món per desenvolupar i compartir els seus projectes de treball. Contents de l’èxit que va tenir la convocatòria hem decidit repetir aquest període ara amb el subtítol “dona i ciència”.

Volem parlar de la relació entre dona i ciència en un sentit molt ampli. Els projectes de treball hauran de reflectir aspectes d’aquesta relació en qualsevol àmbit de les ciències socials, humanes, naturals o exactes. Volem plantejar-nos debats que fan referència a la presència de dones en el camp científic, preguntes sobre els biaixos i les estructures que determinen les posicions de poder, però també projectes que estiguin liderats per dones científiques, investigadores o professionals que puguin aportar el seu punt de vista sobre la ciència.

És per això que des de Faber fem una crida a biòlogues, antropòlogues, psicòlogues, físiques, astrònomes, sociòlogues, químiques, lingüistes, historiadores, enginyeres, matemàtiques, arquitectes i tot tipus de professionals relacionades amb aquests àmbits. Les animem a presentar projectes que segueixin les línies de treball i pensament anteriorment descrites.

Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot és un projecte de l’Ajuntament d’Olot i de la Generalitat de Catalunya. La primera estada en residència la vam organitzar durant setembre de 2016 i des d’aleshores han passat per Faber més de 150 residents, hem organitzat activitats (conferències, trobades, taules rodones, seminaris, tallers…) a Olot i arreu de Catalunya, en instituts, centres culturals, biblioteques, empreses i universitats.

Info i foto: Residència Faber