FEM MEMÒRIA DELS OFICIS ANTICS, A L’ARXIU COMARCAL DE LA GARROTXA

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa participa en el projecte “Fem memòria”, endegat pel Departament de Cultura, a través de la Biblioteca de Catalunya, el Servei de Biblioteques i la Subdirecció General d’Arxius i Museus, per recuperar la memòria familiar a Catalunya per mitjà de la recollida de material sobre diversos aspectes del bagatge i les vivències particulars.

 Aquest projecte s’estructura en campanyes que giren a l’entorn d’un tema o aspecte concrets, i la seva primera edició se centra en els oficis antics; tant aquells que es poden considerar ja desapareguts (serenos, traginers, carboners, esclopers…), com aquells que han vist alterada la forma com s’exerceixen (culleraires, llauners, matalassers…).

En aquesta primera edició, tothom qui hi vulgui participar podrà portar documents particulars (fotografies, cartes, postals, impresos…) a les més de vuitanta biblioteques i arxius que col·laboren en el projecte i explicar la història familiar que hi ha al darrere. El període de recollida és de l’1 d’abril al 30 de juny de 2014.

 En aquests centres públics, els documents seran digitalitzats i descrits per arribar a configurar un recull de la memòria col·lectiva del país. Es tracta d’una iniciativa de participació ciutadana (crowdsourcing) que vol recollir, conservar i donar a conèixer una mostra prou representativa de la vida quotidiana pretèrita a Catalunya .

 A casa nostra, l’aportació de documents es pot fer a la seu de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, a la plaça del Puig del Roser, 1, els matins de 9 a 14h.

Tot el material es digitalitzarà i es publicarà al repositori Memòria Digital de Catalunya (http://mdc.cbuc.cat/cdm/search/collection/femmemoria) i els col·laboradors rebran un DVD amb les reproduccions dels seus documents, a més d’una carta d’agraïment del conseller de Cultura.