Festivitat de Tots Sants a Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Coincidint amb el dilluns 1 de novembre, s’inaugurarà l’espai dedicat al dol perinatal al cementiri d’Olot; un espai de record per a les famílies que han perdut un nadó durant la gestació o els dies posteriors al naixement.

El pròxim dilluns, 1 de novembre, Olot commemorarà la festivitat de Tots Sants. En primer lloc, a la 1 del migdia, es portarà a terme el tradicional acte de record als olotins i olotines difunts al Cementiri de la ciutat. L’acte consistirà en diferents parlaments i la interpretació de peces musicals a càrrec de la Camerata de corda de l’Escola Municipal de Música d’Olot.

Paral·lelament, coincidint amb aquest acte, també s’inaugurarà l’espai dedicat al dol gestacional i perinatal del cementiri de la ciutat. La iniciativa va sorgir d’una família de la ciutat; la Pilar Ramiro i l’Angel Vallmajó. A partir d’aquí, l’Ajuntament d’Olot ha estat treballant perquè les famílies que han passat per aquesta situació puguin disposar d’un lloc de record per al seu fill o filla que incorpori la possibilitat de dipositar les cendres. El projecte vol ser un suport a les famílies per acompanyar-los en el dolor de l’experiència viscuda i la visualització d’una realitat present a la societat.

Amb motiu d’aquesta festivitat i amb la voluntat de facilitar al màxim la mobilitat a la ciutat, s’han habilitat diferents zones d’aparcament al cementiri d’Olot. Cal recordar que el pàrquing situat a l’inici del camí del Montsacopa estarà reservat per als vehicles de persones amb mobilitat reduïda. Les persones amb dificultats de mobilitat també podran aparcar a la plaça de Manuel Marcillo on, els voluntaris de Protecció Civil, els facilitaran l’accés cap al cementiri. A més, els terrenys situats al costat de l’escola del Morrot també es podran fer servir d’aparcament per a Tots Sants.