Finalitza la segona jornada de cribratges a Olot amb 757 proves realitzades

Comparteix-ho amb els teus amics:

Finalitza la segona jornada de cribratges a Olot amb 757 proves realitzades

Imagen

Finalitza la segona jornada de cribratges a Olot amb 757 proves realitzades, que amb les d’ahir ja superen les 1.300 persones que s’han volgut fer els testos antigènics ràpids (TAR) de cribratges massius per detectar la covid-19. Demà és l’últim dia, però segons Salut, no es descarta que es facin més sessions en breu.

El Pavelló Firal obrirà les portes de 10 a 17 h per tothom que desitgi fer-se la prova. Cal tenir en compte que és necessari portar la Targeta Sanitària, ser residents a Olot majors de 16 anys. Els tests són gratuïts.

Imagen

El Departament de Salut va decidir realitzar aquestes jornades donada l’alta incidència que encara hi ha actualment a Olot.

A la capital de la Garrotxa la situació epidemiològica el risc de rebrot és de 402, mentre que la setmana passada estava a 817. A Olot, aquesta setmana s’han detectat 70 casos, mentre que la setmana passada eren 138. El percentatge de positius és de 7,23%.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Girona compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, que col·laboren en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Fotos: @Olotuit i @icsgirona

Comparteix-ho amb els teus amics: