Firagri es consolida com el referent del sector a les comarques gironines

Comparteix-ho amb els teus amics:

Firagri 2015 ha tancat, aquest diumenge 15 de març, una nova edició consolidant-se com la mostra de ramaderia i agricultura de referència a la demarcació. Un total de 9.300 visitants han passat pel Recinte Firal de Figueres aquest cap de setmana.

00119032015

En la seva tretzena edició, es tracta d’una fira consolidada com una de les dues fires de maquinària més importants del país, juntament amb la de Mollerussa i, a més, amb oferta familiar.

El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, n’ha fet una valoració molt positiva. “I és que la fira ha aconseguit fer un pas més cap a la popularització, perquè fins ara, havia estat un referent per als professionals del sector de l’agricultura i la ramaderia. Des de fa un parell d’edicions hem fet esforços per atraure un públic més familiar a les instal·lacions de la mostra, fet que hem aconseguit amb molta presència de pares i fills”.

Firagri 2015 ha programat específicament activitats destinades a aquest objectiu com la mostra ramadera de bestiar boví i oví, el concurs de munyir vaques, el de someres de raça catalana, l’exposició de tractors antics, la de maquinària agrícola en miniatura i l’espai lúdic per al públic infantil o les passejades en ponis, entre altres.

L’ampliació de la zona de degustació de productes agroalimentaris de l’Empordà ha estat una altra de les novetats que ha rebut una bona afluència de públic: s’han venut 1.500 tiquets de tast i s’hi ha pogut degustar vi de la DO Empordà, brunyols, arròs de Pals o formatges entre d’altres.

Recordar que la fira ha ocupat una extensió de 16.000 metres quadrats, 9.000 destinats a expositors. Una superfície on també hi havia carpa de 400 metres quadrats amb 25 expositors de bestiar. A la part comercial de 600 metres quadrats, també coberta, hi han parat 22 expositors.

Les jornades tècniques del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer organitzades per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles també han estat un èxit de participació.