FOTOS: Els fans olotins de Joc de Trons també es fan fotos amb els seus protagonistes

Comparteix-ho amb els teus amics:

Hi ha fans de la sèrie de Joc de Trons que tenen la sort de fer-se fotografies amb els actors principals de la sèrie, com és del cas de l’olotí Miquel Megias, que mai es va poder imaginar que fen un tom per Girona, es trobaria amb Arya Stark, interpretada per la jove actriu Maisie Williams i el guàrdia de la nit, Samwell Tarly, interpretat per John Bradley. El jove olotí seguidor de la sèrie, Miquel Megias l’hi va saber greu, que per un minut, no es va poder fer una foto amb la Mare de Dracs, Daenerys Targaryen, interpretada per Emilia Clarke. Avui finalitza el rodatge de les escenes programades a Girona i dijous desmunten els decorats d’aquesta mítica sèrie que ha deixat una empremta turística i milionària a la capital gironina. Veure fotos cedides per Miquel Megias.

Miquel Megias

Miquel Megias

Arya Stark, interpretada per la jove actriu Maisie Williams
Samwell Tarly, interpretat per John Bradley

El rodatge de ‘Joc de Trons’ a Girona genera 1.333 milions de visualitzacions i un impacte publicitari de 3,6 milions d’euros. L’ajuntament encarrega un primer estudi que analitza el període de l’1 de maig al 13 de setembre

ACN – El rodatge de la sèrie de ‘Joc de Trons’ té un impacte directe per a la ciutat de Girona. Per tal de posar-hi xifres, el consistori ha encarregat un estudi d’impacte per analitzar el període entre l’1 de maig i el 13 de setembre. De l’estudi destaca que s’han fet un total de 10.443 publicacions -tant a xarxes socials com a premsa i blogs- que parlen de ‘Joc de Trons’ i ho relacionen amb la ciutat de Girona. Aquestes publicacions han tingut 1.333 milions de visualitzacions arreu del món. Destaca que el 41,5% s’han fet a França, el 35,7% entre Anglaterra i els EUA i el 16% a diferents punts de l’Estat. Aquestes visualitzacions suposen un impacte publicitari per a la ciutat valorat en 3.670.244 euros.

A preguntes dels grups de la CUP i ERC-MES, l’alcalde de Girona va donar durant el ple de setembre alguns detalls sobre l’impacte que el rodatge de la sisena temporada de ‘Joc de Trons’ té per a la ciutat de Girona. L’equip de la productora fa setmanes que va aterrar a Girona i el rodatge va començar el passat 3 de setembre i acaba dimecres a la Catedral.

Puigdemont ha explicat que han encarregat un estudi d’impacte econòmic per saber quines conseqüències tindrà per a la ciutat que l’exitosa sèrie s’hagi fixat en Girona per convertir-la en un dels escenaris emblemàtics. Mentrestant, però, l’ajuntament també ha encarregat a una empresa especialista del sector que calculi l’impacte que el rodatge està generant a la xarxa, tant des del punt de vista dels comentaris a les xarxes socials com als blogs especialitzats o als mitjans de comunicació d’arreu.

L’empresa ha analitzat des de l’1 de maig fins al 13 de setembre i ja es coneixen les primeres dades, que demostren que el fet que HBO s’hagi fixat en Girona comença a deixar ja petjada a Internet. Durant aquest període, hi ha hagut un total de 10.443 publicacions que parlen de ‘Joc de Trons’ i on també hi apareix una referència a ‘Girona’. D’aquestes, 8.387 han estat ‘posts’ a les xarxes socials, 716 notícies als mitjans de comunicació i 1.340 són publicacions a blogs i web.

Milions de visualitzacions a tot el món

Segons dades d’aquest estudi, aquestes publicacions han tingut un total de 1.333 milions de visualitzacions arreu del món: 41,5% a França (553.244.697 visualitzacions), 35,7% a Anglaterra/EEUU (l’empresa marca com a referència per fer la cerca l’idioma de l’anglès), 16% a la resta de l’estat espanyol (212.815.465 visualitzacions), 3,2% a Alemanya (42.315.047 visualitzacions), 2,1% a Catalunya (28.105.683 visualitzacions), entre d’altres.

Destaquen també les 8.667.269 visualitzacions d’Itàlia, les 565.730 d’Austràlia, el 1.107.601 de visualitzacions des de Mèxic, les 9.830.186 visualitzacions a Portugal, les 2.144 visualitzacions a Holanda, les 589 visualitzacions al Japó, les 155.876 visualitzacions a Veneçuela, les 344.299 a Colòmbia, les 137.181 de Xile, les 39.084 de Bèlgica o les 48.318 d’Argentina.

L’alcalde també ha explicat que aquest tipus d’estudis permeten analitzar qualitativament quin tipus paraules s’usen per referir-se a la ciutat. En aquest sentit, destaquen com a més usades “fantàstic”, “ciutat pròxima” o “ciutat oberta” i “medieval”.

Si l’ajuntament hagués hagut de pagar per obtenir tots aquest impactes la inversió hauria arribat als 3.670.244 euros. L’alcalde ha explicat que aquesta xifra es calcula a partir del mètode estàndard de comunicació VPE (valor publicitari equivalent), que és el mètode més estès.

La polèmica sobre les taxes

Puigdemont també ha defensat que l’ajuntament no hagi cobrat taxes a la productora per rodar a la ciutat i tenir ocupada bona part del Barri Vell durant quinze dies (està previst que el darrer dia de rodatge sigui dimecres i el dijous la productora aprofiti per desmuntar-ho tot).

L’alcalde ha recordat que en rodatges anteriors tampoc es va cobrar res -ha posat els exemples dels films ‘Soldados de Salamina’ o ‘El perfum’- i ha explicat que les ordenances permeten aquestes excepcions sempre i quan a les pel·lícules la ciutat de Girona quedi representada i se la reconegui. “Per això sí que cobrem quan venen a rodar espots publicitaris on no es reconeix que és Girona”, ha puntualitzat l’alcalde.