Fundació Impulsa necessita més mentors i mentores per acompanyar els joves que accedeixen a les beques Impulsa de la Comarca de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Fundació Impulsa necessita més mentors i mentores per acompanyar els joves que accedeixen a les beques Impulsa de la Comarca de la Garrotxa

La Fundació Impulsa busca nous mentors i mentores per al pròxim curs acadèmic que vulguin acompanyar joves en situació de vulnerabilitat social durant els seus estudis de Formació Professional per orientar-los i donar-los suport en allò que calgui. Aquest curs 2020-2021 serà la 3era edició de les beques Impulsa a la Garrotxa. Actualment, la Fundació Impulsa compta amb una trentena de mentors pels alumnes becats a la Garrotxa, però a partir de Setembre s’espera que s’afegeixin al projecte al voltant d’una vintena de nous candidats, per tant, caldrà augmentar la bossa de mentors i mentores.

Els mentors i mentores de la Fundació són professionals que de manera voluntària acompanyen a l’alumna en el transcurs dels seus estudis: estimulant pensament i reflexió, ajudant-lo a detectar i enfrontar conflictes, provocant diàleg, apropant la seva experiència en el món laboral i, sobretot, ajudant-lo a utilitzar adequadament tot allò que aprèn. Tot això encaminat a que el seu aterratge a la vida laboral sigui la més exitosa i planera possible.

El percentatge d’èxit acadèmic dels alumnes becats per la Fundació és d’un 90% i això s’atribueix principalment a la figura del mentor/a.

Aquelles persones interessades a participar en el projecte fent de mentores, es poden posar en contacte amb la Fundació Impulsa entrant a la seva pàgina web (https://www.fundacioimpulsa.org/impulsa/mentoria) i inscriu-res. Després assisteixen a una entrevista sense compromís amb alguna de les tècniques de la Fundació on s’els explica amb més detall en què consisteix el projecte de mentoria i els compromisos que han d’adquirir.

Per a ser mentor o mentora no cal tenir cap formació específica, sinó tenir una actitud d’escolta i empatia per acompanyar els joves i no requereix d’una gran inversió de temps, perquè les trobades de seguiment són, inicialment un cop quinzenalment i posteriorment com a mínim, un cop al mes.

Tot i això, des de la Fundació entenen que cada relació és única i que per tan, el nombre de trobades, contactes i seguiment pot ser diferent en cada cas segons les persones.

A banda de la relació amb el seu alumne, els mentors i mentores estan en contacte amb l’equip tècnic de la Fundació Impulsa que els hi dona suport i facilita eines i recursos perquè el desenvolupament de la relació sigui òptim.

Assistir a les diverses sessions formatives i informatives que la Fundació posa al seu abast és un altra dels compromisos que es demanen als mentors i mentores. Aquestes li facilitaran unes competències i habilitats transversals per a un desenvolupament òptim de la seva tasca com a mentor. A més a més, el mentor té el suport d’una tècnica de supervisió de mentoria, que vetllarà durant el transcurs de la relació per un funcionament adequat, continu i de la qualitat de la relació de mentoria a través de contactes preiòdics telemàtics i/o presencial.

L’experiència constata que el llarg del període d’acompanyament del jove el procés d’aprenentatge és bidireccional (alumne i mentor aprenen l’un de l’altra).

Ara més que mai joves en situació de vulnerabilitat social et necessiten. Suma’t a la xarxa de mentors i mentores voluntaris de la Fundació Impulsa.

Ajuda’ns a impulsar el futur dels nostres joves.

Sobre Fundació Impulsa

A Fundació Impulsa promovem l’accessibilitat d’alumnes amb aptituds però amb situació de vulnerabilitat social als cicles de formació professional (FP), acompanyant-los de manera transversal per obrir-los noves oportunitats professionals.

Els joves Impulsa realitzen itineraris de formació professional que afavoreixen la seva inserció laboral, evitant que la situació econòmica i social sigui una barrera.

La Formació Professional és una via que garanteix altes possibilitats d’ocupació per als qui la cursen i amb poques possibilitats d’ajuts i subvencions. Així doncs, desde la Fundació, l’impuls de la nostra acció és a través de la FP.

La fundació va néixer a iniciativa d’un grup de joves empresaris de la comarca d’Osona que volen contribuir al teixit econòmic i social del territori des d’una acció combinada d’impacte econòmic i social. Els patrons creuen amb les ganes dels joves d’aprendre, progressar i aportar tot el seu potencial a la societat.

Comparteix-ho amb els teus amics: