Gairebé 1,4 milions de certificats Covid UE ja descarregats a Catalunya

Comparteix-ho amb els teus amics:

La xifra de descàrregues de certificats COVID de la UE a Catalunya va en augment i fins avui mateix ja ascendia a gairebé 1,4 milions. En concret, 1.394.376, entre 1.353.780 certificats de vacunació i 37.421 certificats de recuperació.

Recordem que el certificat COVID europeu es desenvolupa d’acord el reglament que els països membres de la UE acorden per regular el trànsit i accés entre la ciutadania dels països membre. Aquest certificat no és obligatori per viatjar i només acredita una situació en un moment determinat; la seva validesa no es sosté en el temps, i cada país pot determinar els requisits que consideri.

El certificat en sí considera tres circumstàncies diferents i s’acredita en tres certificats diferents:

Certificat de recuperació

Aquest certificat es pot expedir sempre que consti que heu passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva al sistema de salut de Catalunya des de fa un mínim d’11 dies i un màxim de 180 dies.

Per estricta directriu europea, el test ràpid antigènic (TAR) no té validesa per obtenir el Certificat de recuperació de la COVID. Caldrà esperar 6 mesos des del diagnòstic positiu per rebre una dosi de vacuna i poder obtenir el Certificat de vacunació COVID.

Certificat de vacunació

Aquest certificat es pot expedir sempre que consti que heu rebut la pauta completa de les vacunes contra la COVID aprovades per la Unió Europea: Pfizer, Moderna, Janssen i Astrazeneca.

Si fa més de 6 mesos que heu rebut un diagnòstic positiu de COVID i heu rebut una dosi de vacuna, la vostra pauta es considera completa.

Certificat de prova diagnòstica COVID

Aquest certificat es pot obtenir amb un resultat negatiu d’un test d’antígens ràpid (TAR), que té una validesa de 48 h, i amb una PCR, que té una validesa de 72 h.

Recordem que el Certificat Covid de la UE no és obligatori i que qualsevol persona té l’opció de fer-se una PCR o TAR en un dels laboratoris autoritzats pel Departament de Salut abans de viatjar.

Info: govern.cat